Соціум

Успіхи наших мушкетерів

Останнім часом радують юні шпажисти “Хмельницького фехтувального клубу”. Зокрема вони здійснили успішний вояж до Європи, де підтвердили свій високий рівень.

Останнім часом радують юні шпажисти “Хмельницького фехтувального клубу”. Зокрема вони здійснили успішний вояж до Європи, де підтвердили свій високий рівень.

Так, 24 вересня у польському Кракові на міжнародному турнірі серед хлопчиків 2005-2006 років відзначився Даниїл Мазур, виборовши третє місце.
Вже 1-2 жовтня у місті Вадовіце (Польща) він знову став бронзовим призером у своїй віковій групі. А його сестра Єва Мазур перемогла серед дівчат 2003-2004 років народження.
8-9 жовтня на етапі кубка Європи U-14 у чеському місті Ліберець Україну гідно представили вихованці клубу Єва Мазур і Тимофій Крижанівський. Спочатку Єва успішно здолала груповий етап змагань, отримавши всi 11 перемог. Стартувавши під першим номером кваліфікації у турі прямого вибування, вона в 1/8 фіналу впевнено (15:2)  здолала  чешку Нелю Яринову, а потім не залишила шансів (15:1) її співвітчизниці Терезі Хавлиновій. На жаль, за крок до фіналу Єва поступилася (12:15) майбутній чемпіонці змагань Чензі Мате з Угорщини і задовольнилася бронзою.
Тимофій зумів фінішувати на десятому місці. На груповій стадії він виграв 11 з 12 поєдинків і розпочав боротьбу в турі прямого вибування під п’ятим номером. У 1/16 Крижанівський обіграв з рахунком 7:3 чеха Владіміра  Пустойовськи, проте у наступному колi в напруженiй боротьбi мінімально (14:15) поступився Матушу Белохубеку з Чехiї.
Готував спортсменів до змагань тренер Юрiй Мазур.
У Львові 15-16 жовтня відбувся черговий етап Всеукраїнських змагань “Дитяча ліга 10-13” з фехтування на шпагах. До числа призерів зуміли пробитися і представники Хмельницького. Зокрема Єва Мазур посіла друге місце серед дівчат. З рахунком 10:15 вона поступилася  у фіналі спортсменці з   Ужгорода. Її молодший брат Даниїл став третім серед  хлопчиків. У цій же віковій категорії друге місце зайняв Андрій Гуменюк з Хмельницької  ДЮСШ МОН. На третю сходинку п’єдесталу пошани піднявся Артем Мельник, який змагався з наймолодшими (2007-2008 р.н.) хлопчиками.
До десятки кращих у цій віковій групі потрапила Анастасія Маковей (дев’яте місце, ДЮСШ “Динамо”), а також Михайло Манжай (восьме місце, “Хмельницький фехтувальний клуб”).
Віктор ФЛЕНТІН

На фото: у центрі Єва Мазур

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *