Соціум

У виборців Лезневого змінюються настрої

Виборчий округ №9 — чи не найбільший за територією в місті: він складається з мікрорайону Лезневе, вулиць Він-ницької, Трудової та частини Старокостянтинівського шосе, Зарічанської, проспекту Миру. В міській раді його представляє Микола Барабаш з фракції ВО “Свобода”.

Виборчий округ №9 — чи не найбільший за територією в місті: він складається з мікрорайону Лезневе, вулиць Вінницької, Трудової та частини Старокостянтинівського шосе, Зарічанської, проспекту Миру. В міській раді його представляє Микола Барабаш з фракції ВО “Свобода”.

 

Поєднання таких різних районів має створювати неабиякі проблеми місцевим обранцям, про що й свідчать попередні скликання міської ради. Досить згадати гарячі баталії під час їхніх зустрічей з мешканцями Лезневого, коли від численних претензій щодо стану колишнього селища в усіх чиновників, комунальників і депутатів було єдине бажання — чимшвидше закінчити це неприємне рандеву. Нинішній звіт цього суперечливого симбіозу міста і села вразив однак зовсім іншою реакцією.
“Ми цілком задоволені міською владою, яка з початку року зробила для нас більше, ніж за попередніх 10 років”, — такою була загальна думка лезнівчан, які зібралися послухати звіт Миколи Барабаша. Чимало добрих  слів на свою адресу почув і він: “Не думали, що наш новий депутат буде таким активним і дієвим, вирішуючи наші питання”. Судячи з цього зібрання, на окрузі склався вправний тандем з депутата і голови місцевого комітету самоврядування, котрим обраний Сергій Мандзюк. Отож обоє і докладно проінформували про спільну роботу, отримали пакет нових доручень від виборців.
Доповідати їм було про що. Цього року нарешті відбулися масштабні зрушення з подолання застарілих і найболючіших проблем території округу: ремонту і впорядкування доріг. Так, капітальний ремонт уже проведений на вулицях Московській та Ганжі, тривають ці роботи на Набережній та вулиці Кошарського. Замовлена проектно-кошторисна документація на капремонт вулиці Джумаківка. Великий обсяг робіт здійснено з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі на Зарічанській, Старокостянтинівському шосе, Трудовій, проспекті Миру, Вінницькій, Профспілковій, Світанковій, Тихій, Молдавській, провулку Веселому. Щебеневе покриття укладене на Лезнівській та Пасічній, передбачено це і на проїзді між вулицями Ганжі та Підкови. До кінця нинішнього року мають відбутися деякі інші роботи, зокрема з ремонту й облаштування прибудинкових територій та покрівель тощо. На наступний рік заплановане будівництво дитячого садка, на що вже передбачені кошти міського бюджету.
Сприяти цим зрушенням Миколі Барабашу допомогла його участь у роботі в постійній комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики та дерегуляції. Але найбільшу і визначальну роль зіграли законодавчі зміни щодо децентралізації влади, завдяки яким суттєво зросли можливості бюджету міста, зокрема статті розвитку. Отож першочерговим завданням депутата було сформувати перелік необхідних робіт та контролювати їх виконання.
Успішна реалізація цих завдань змінила колишні негативні настрої людей, побачивши реальність зрушень, вони, як кажуть, відчули смак і висунули новий пакет побажань. Виявився він чималим. Так, лезнівчани вважають необхідним встановити світлофор на розі вулиць Вінницької та Світанкової для безпеки пішоходів. На додаток до водогону на вулиці Кошарського, який уже збудований, вони просять провести мережу водовідведення. Є ініціатива асфальтування провулку Підлісного та узаконення городів у Лезневому-2, продовжити маршрут автобуса №21 вулицею Вінницькою, провести додаткове і якісне очищення колодязів, зняти “хвилястість” дороги на Профспілковій, під’єднати будинки на Летичівській до каналізації вулиці Ганжі, оновити аварійні дерева на місцевому кладовищі та опори зовнішнього освітлення в мікрорайоні, на вулиці Кошарського перенести з тротуару трансформатор, встановити таблички перейменованих вулиць, допомогти приватизувати земельні ділянки на Гончарова…
Отже Миколі Барабашу з командою місцевих активістів є над чим працювати і надалі, процес уже не наближення, а повноцінного злиття колишнього селища з обласним центром пришвидшується. Відтак зростають і вимоги людей, вони вже ставлять питання про будівництво клубу, нової пошти тощо. Зростає у них і впевненість у реалізації своїх ініціатив: “Зараз усе вирішується набагато простіше та швидше, ніж раніше. Влада одразу реагує на наші звернення”, — так говорили виборці в ході зустрічі зі своїм депутатом.
Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *