Соціум

Виборці дали оцінку Олегу Певнєву

Міська рада нинішнього скликання, на відміну від попереднього складу, повернулася до практики щорічного звітування депутатів на виборчих округах. Був складений відповідний графік, який передбачає щотижневі зустрічі обранців зі своїми виборцями. Стартував у відновленому процесі (до речі, обов’язковому за вимогами регламенту міської ради) депутат від округу №19 Олег Певнєв з фракції ВО “Батьківщина”.

Міська рада нинішнього скликання, на відміну від попереднього складу, повернулася до практики щорічного звітування депутатів на виборчих округах. Був складений відповідний графік, який передбачає щотижневі зустрічі обранців зі своїми виборцями. Стартував у відновленому процесі (до речі, обов’язковому за вимогами регламенту міської ради) депутат від округу №19 Олег Певнєв з фракції ВО “Батьківщина”.

Заслухати його звіт у актовій залі СЗОШ №24 прийшли чимало мешканців цієї частини Південно-Західного мікрорайону. Причому відчувалося, що їхній нинішній депутат не є “втаємниченою особою”. Олега Певнєва місцеві жителі добре знають і йому довіряють. Представляючи його учасникам зібрання, секретар міської ради Михайло Кривак назвав  Олега Певнєва “одним із найактивніших та досвідчених депутатів, котрий встигає всюди”. Визначену “всюдисущність” він пояснив обранням його головою постійної комісії ради з питань роботи житлово-комунального господарства, приватизації та використання майна територіальної громади міста, а також участю у діяльності адміністративної комісії та успішним підприємництвом.
Понад 150 письмових звернень отримав депутат від округу №19, чимало усних доручень було йому надано під час 30 прийомів громадян з початку нинішнього року. З них і склалася конкретна програма дій, про результати яких він розповів присутнім.
Показово, що найбільше індивідуальних і колективних звернень стосувалося скарг на високі тарифи за послуги теплопостачання, Олег Певнєв насамперед зайнявся вивченням реалізації інвестиційних програм КП “Хмельницьктеплокомуненерго” і “Південно-Західні тепломережі” щодо забезпечення житлових будинків лічильниками тепла, використання яких суттєво зменшує розмір оплати тарифу. За його сприяння ці прилади почали встановлюватися. Крім того, будинки на Інститутській, 19 та Львівському шосе, 49 були включені у міську програму “Теплий дім” з виділенням коштів на їх утеплення.
У будинку №34/2 на вул. Тернопільській здійснений капітальний ремонт системи водопостачання та водовідведення. Під особистим контролем депутата відбувалися ремонтні роботи доріг до шкіл №№24, 27, ним же ініційовані, а також облаштування пішохідної зони на Тернопільській, 34/1. До кінця поточного року тут має завершитися ремонт внутріквартальної дороги. За такою ж ініціативою була виготовлена проектно-кошторисна документація на капремонт внутрішньої дороги: Львівське шосе №47/2 — вул. Тернопільська, 34/3 з відновленням зовнішнього освітлення. Виконання цих робіт контролюються депутатом. За його поданням, у міському бюджеті передбачені кошти на капремонт доріг та прибудинкових територій, ці роботи вже розпочалися.
На звернення мешканців гуртожитку, що на Львівському шосе, 39/1, відновлене освітлення під’їздів, вирішене питання щодо встановлення контейнерів для побутових відходів.
Депутатом визначені й плани подальших робіт на території округу, які враховують потреби та інтереси людей. Це — встановлення огорожі на проїжджій частині Львівського шосе біля будинків №№12, 14, 39, 43, капітальний ремонт сходів будинків №№43/1, 47, 47/1 на Львівському шосе, відновлення зовнішнього освітлення дороги до дитсадка №6. Передбачено встановлення й облаштування двох сучасних дитячих майданчиків біля будинків №№43/1, 51 та спортивного майданчика на Тернопільській №№34/2, 34/3. Плануються і масштабні роботи з омолодження зелених насаджень та санітарного очищення дерев у мікрорайоні. На прохання мешканців будинку №39 на Львівському шосе Олег Певнєв має ініціювати виділення коштів на проведення капітального ремонту системи водопостачання та водовідведення.
Є у нього й інші конкретні плани, які реалізовуватимуться наступного року. Насамперед, вони стосуються безпеки дорожнього руху і відповідного облаштування вулиць захисними засобами, якісним освітленням, а також подальшим озелененням виборчого округу. Як батько трьох дітей, він розуміє необхідність культурного та спортивного розвитку місцевої юні: відкриття відповідних гуртків, запровадження різноманітних заходів тощо. Відчутною була і соціальна складова діяльності: понад 100 громадян за його поданням отримали матеріальну допомогу на суму понад 50 тисяч гривень.
“Наш округ великий за площею, на жаль, свого часу він був обділений належною увагою, тому нині міська влада намагається зробити все можливе, щоб життя його мешканців стало комфортнішим. Важливо, щоб і місцева громада доклала зусиль для цього, пропонуючи свою допомогу та реальні ініціативи”, — такої думки Олег Певнєв.
У ході звітної зустрічі депутату були висловлені нові доручення, розбиратися з якими допомогли представники комунальних підприємств, правоохоронних органів та управлінь міської ради. Відповідаючи на запитання, Олег Певнєв запевнив виборців, що і надалі уважно дослухатиметься до кожного звернення, адже своїм принципом обрав максимальну відкритість та доступність. “Мої двері завжди відчинені, номер телефону відомий усім, кому треба, отож готовий до діалогу в будь-який час”, — заявив він. 
Оцінкою його роботи й обраних принципів стала загальна подяка учасників звітної зустрічі за активність та сумлінне виконання депутатських обов’язків.
Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *