Без категорії

Коли діяльність є спільною, а підхід — відповідальним

За відповідним графіком роботи міської ради, минулого тижня відбувся звіт Віктора Байдича  (фракція ВО “Батьківщина”) перед виборцями виборчого округу №23. Для обох сторін ця зустріч мала особливий характер. За часи незалежності з усіх шести скликань міської ради Віктор Байдич обирався її депутатом п’ять разів, поступаючись у цьому лише Почесному громадянину міста Володимиру Швецю, і тричі він ставав обранцем саме від цього округу.

За відповідним графіком роботи міської ради, минулого тижня відбувся звіт Віктора Байдича (фракція ВО “Батьківщина”) перед виборцями виборчого округу №23. Для обох сторін ця зустріч мала особливий характер. За часи незалежності з усіх шести скликань міської ради Віктор Байдич обирався її депутатом п’ять разів, поступаючись у цьому лише Почесному громадянину міста Володимиру Швецю, і тричі він ставав обранцем саме від цього округу.

Про свою діяльність депутат звітував у рідних стінах НВК №10, де тривалий час працював директором і чимало зробив для розбудови закладу та піднесення його авторитету. Отож місцеві виборці добре його знають і як директора цієї школи, і як представника їхніх інте-ресів у міській раді.

Виборчий округ №23 охоплює значну територію центру міста і складається з частин вулиць Проскурівської, Пилипчука, Володимирської, Грушевського, Вайсера, Водопровідної, Річкової, Франка, Шевченка, Прибузької, Бузької, Свободи, Примакова, Проскурівського підпілля, Подільської та Соборної. Фактично, цей район є обличчям нашого міста, отож належний його вигляд потребує насамперед відповідального ставлення до своїх обов’язків як депутата, так і житлово-експлуатаційних структур міського господарства, якими тут є ЖЕК №2 та ЗАТ “ЖЕО”. Інформуючи учасників звітної зустрічі про свою роботу за два з половиною роки, Віктор Байдич відзначив плідну співпрацю з обома цими структурами, висловивши щиру подяку їхнім працівникам.

Маючи неабиякий досвід депутата, він розпочав свою роботу у нинішньому скликанні з організації опитування мешканців щодо проблемних сторін на території округу. Відповіді понад 100 людей після їх аналізу спільно з комунальниками та систематизації склали конкретний план з подолання негативів. Згодом до нього додалися й доручення громадян у процесі особистого прийому. Таким чином, склався список з восьми основних розділів — як тактика і стратегія в діяльності депутата й комунальних служб за визначеними напрямами.

Злагоджений підхід приніс і відповідні результати. Так, за цей період були відремонтовані покрівлі за адресами: Подільська, 38 та Прибузька, 14, 16, 18. Відбувся ремонт козирків над під’їздами і входами в підвали будинків №18 на Прибузькій та №№54/1, 65 на Подільській. Було обладнано дитячий майданчик на Прибузькій, 10, розчищені старі дерева у дворах на Свободи, 22 та Подільській, 65 і 91/1. Значні роботи з ремонту інженерних мереж водовідведення проведені у будинках під номером 2 на Прибузькій та Свободи, а також з утримання зливової каналізації на всій території округу. Покращився благоустрій у дворах на Свободи, 22а, Проскурівській, 49 і Проскурівського підпілля, 25. Крім того, відбувся поточний ремонт внутрішніх мереж будинків №№14, 16 на Прибузькій, під’їздів на Подільській, 38 і 147/1, Вайсера, 75/1, Водопровідній, 39 та Прибузькій, 10, 14, 16.

Показово, що спільні зусилля депутата і комунальників більшість незручностей для мешканців успішно ліквідували. Відтак потік людей на особистий прийом до Віктора Байдича впродовж двох з половиною років надмірним не був — усього 86 звернень. Найбільше з них стосувалося питань соціального захисту, зокрема надання матеріальної допомоги — більше половини. Всі інші звернення присвячувалися покращенню стану прибудинкових територій та житла. Натомість деякі види допомоги депутат здійснив за власні кошти: будівництво паркану навколо дитсадка №53, передплата газети “Голос України” декільком ветеранам тощо.

Отож цілком закономірною була і реакція учасників звітної зустрічі у вигляді колективної подяки депутату. Відповідно й він подякував виборцям за довіру, а комунальним службам — за порозуміння та належну співпрацю. “Нам доведеться ще чимало зробити на території округу для покращення його стану і поліпшення життя людей. Спільними зусиллями з усіма структурами міськвиконкому всі визначені плани обов’язково будуть виконані”, — запевнив на завершення свого звіту Віктор Байдич.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *