Соціум

Мобільний музей Івана Павла ІІ побував у Хмельницькому

У рамках Днів європейської культури та спадщини в Україні та культурологічної програми Ночі храмів-2013 наше місто відвідала пересувна виставка мобільного музею Блаженного Папи Івана Павла ІІ.

У рамках Днів європейської культури та спадщини в Україні та культурологічної програми Ночі храмів-2013 наше місто відвідала пересувна виставка мобільного музею Блаженного Папи Івана Павла ІІ.

Музей розпочав свою роботу у Львові. Хмельницький — друге місто, де 10-11 червня було проведено цю виставку. 10 червня о 15.00 на площі перед костелом Христа Царя Всесвіту відбулося її урочисте відкриття.

Музей Папи розміщений у 18-метровому автопоїзді заввишки 4 метри, його вага — 18 тонн. Виставка займає площу у 62 квадратних метри і є новим проектом Центру Івана Павла ІІ “Не бійтеся!” в Кракові. Експозиція представляє особисті пам’ятки Святійшого Отця, його маловідомі фотознімки та фільми про його життя. Особисті речі та пам’ятки, які можна оглянути в музеї, передали Краківський митрополит, кардинал Станіслав Дзівіш, Архидієцезіальний Музей Кардинала Кароля Войтили в Кракові та Архів Митрополичої курії в Кракові. В експозиції, зокрема, є бревіарій, яким користувався Папа під час щоденної молитви, перо, розарій, на якому він молився, його взуття, лижі, нагрудний хрест, сутана, головний убір Папи, а також годинник з особистої резиденції в Кастель Ґандольфо.

У програмі перебування музею у Хмельницькому відбулися святі служби, виступ академічного муніципального камерного хору на честь блаженного Івана Павла ІІ, а саму його експозицію за два дні відвідали сотні подолян з нашого міста й куточків області.

Посприяло приїзду музею в наш обласний центр Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці. Далі мобільний музей Івана Павла ІІ поїде до інших українських міст: Вінниці, Бердичева, Житомира та Києва.

Вл. інф.
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *