Соціум

Творча група “Поділля-центру” — новий лауреат премії імені Дмитра Прилюка

У понеділок відбулося засідання комітету з обласної премії ім. Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

У понеділок відбулося засідання комітету з обласної премії ім. Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Нагадаємо, ця премія була заснована обласною радою торік з ініціативи Деражнянської районної ради. Цьогоріч подання на лауреатство в ній розглянув секретаріат обласної організації Національної спілки журналістів України. Голова комітету, голова ОО НСЖУ Йосип Ядуха у ході засідання проінформував про особливості цьогорічного підбору кандидатів на перемогу в ній й схилявся до того, щоб присудити її у двох номінаціях — для журналіста друкованих видань і для журналістів, які працюють на телебаченні. У ході дискусії з цього питання, в якій взяли участь редактор газети “Проскурів” Богдан Теленько, заступник голови облдержадміністрації Лілія Бернадська, заступник голови обласної ради Василь Осадчий та інші члени комітету, було вирішено одноголосно присудити премію одному лауреату — творчій групі Хмельницької облдержтелерадіокомпанії “Поділля-центр” у складі Анатолія Трачука, Олени Павлюк, Раїси Токар, Володимира Паламаря, Любові Курманської за творчий цикл “Імена”, підготовлений у 2011-2013 роках. Особливо у ході дискусії відзначався  телефільм “Життя і пам’ять” (у чотирьох частинах) про Дмитра Прилюка та інші тематичні телепроекти, підготовлені на документальній основі, високому професійному рівні та на демократично-патріотичних засадах.

Нагадаємо, що торік першим лауреатом премії ім. Дмитра Прилюка став журналіст Олексій Тимощук за цикл історико-публіцистичних нарисів у “Подільських вістях” про Пересопницьке Євангеліє, які завдяки матеріальній підтримці облдержадміністрації та облради вже вийшли окремою книжкою.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *