Соціум

День захисту дітей — з веселкою, цукерками, дощем, танцями, піснями…

Власне, це не повний перелік вражень, емоцій та подій, котрі вирували у Хмельницькому в перший день літа. Ось тільки, формуючи метеоситуацію у небесній канцелярії, схоже, не скоординували дії зі сценаріями святкувань, а відтак довелося вносити корективи буквально по ходу дійств, щось скасовуючи, а щось переінакшуючи. Проте свято відповідало своєму статусу і видалося непередбачуваним, гамірним, різнокольоровим, словом — дитячим!

Власне, це не повний перелік вражень, емоцій та подій, котрі вирували у Хмельницькому в перший день літа. Ось тільки, формуючи метеоситуацію у небесній канцелярії, схоже, не скоординували дії зі сценаріями святкувань, а відтак довелося вносити корективи буквально по ходу дійств, щось скасовуючи, а щось переінакшуючи. Проте свято відповідало своєму статусу і видалося непередбачуваним, гамірним, різнокольоровим, словом — дитячим!

У зазначений час двома потужними карнавальними потоками вирушили учасники святкової ходи до стадіону “Поділля”. Проскурівською крокували мажоретки, казкові герої, духові оркестри видували запальні мелодії, також відбувся парад ретроавтомобілів. Дорогою волонтери роздали дітлахам безліч дрібних іграшок і буквально тонни цукерок. З іншого боку — від управління МВС України у Хмельницькій області — погляди притягувала велетенська повітряна куля, котра, згідно з задумом, мала піднятися в небо і приземлитися на стадіоні, знаменуючи початок концерту. Проте втілити ідею завадили дощ і вітер. А ось розквітнути справжній веселці ніщо не перешкодило, адже кольорову райдугу сформували діти, одягнені в різнокольорові накидки. Разом з оркестром УМВС, казковим міліціонером Славком Хоробриком вони вирушили на зустріч карнавальній колоні і спільною карнавально-веселково-святковою хвилею прибули до стадіону, де урочисті фанфари оголосили про початок грандіозного концертного дійства. І навіть дощ, котрий добряче підсилився хвилина до хвилини з початком концерту, не розігнав дітей і батьків, котрі прийшли-приїхали на свято “Подаруймо дітям щастя”, організоване спільно обласною владою, благодійною організацією “Фонд родини Кольгофер” та УМВС України в області.

На сцену раз по раз піднімалися юні таланти і переможці конкурсів до свята дитинства. Їх вітали представники влади і народні депутати, посадовці, підприємці, правоохоронці (очільник хмельницької та представник польської).

Заступник голови облдержадміністрації Лілія Бернадська, вручаючи подарунок найдружнішому дитячому колективу — інклюзивному 5-Б класу Хмельницької школи №15, привітала усіх, без винятку, дітей з цим казковим днем і запевнила, що влада й надалі піклуватиметься про їхнє сьогодення і майбутнє. Народний депутат України Сергій Лабазюк вручав подарунки переможцям у номінаціях “Найдружніша сім’я” та “Найкраща презентація творчої роботи”. Головний міліціонер області Сергій Шутяк нагородив переможців у конкурсі малюнка “Мій дільничний інспектор”.

А голова “Фонду родини Кольгофер” Оксана Кольгофер, вручивши подарунки переможцям конкурсу “Подаруймо дітям щастя” ще кількох номінацій, запевнила, що відзнаки від Фонду отримають усі дітки, які брали участь у конкурсах, оголошених благодійною організацією. За перемогу у фотоконкурсі переможці у номінації “Помічник тата” й найпозитивніше фото діти отримали подарунки від депутата Хмельницької обласної ради Ігоря Нігірчука. А за найкреативніше фото Вадим Слободянюк отримав нагороду у вигляді  цінного подарунка від депутата Хмельницької міської ради Андрія Кучера. Переможницям у конкурсі малюнка “Світ моїх мрій” Маші Роюк та Любові Чорній подарунки вручив Ігор Баранов, президент ТОВ “Опус-авто плюс”, а Марині Мазур, яка перемогла у цій же номінації, —   Анатолій Собко, директор ресторану “Собков”.

Ті, хто перемогли за кількістю набраних голосів під час голосування на сайті у фотоконкурсі “Тато і я” та у конкурсі малюнка “Світ моїх мрій”, що був оголошений  “Благодійним фондом родини Кольгофер”, отримали подарунки від директора “Мира связи” Олега Лукасіка, ТОВ “Поділля-інвест”, а також від спортивно-оздоровчого комплексу СВ та дитячого комплексу “Скай-парк”.

Справжньою окрасою свята стали пісні у виконанні маленьких артистів, вокальної шоу-групи “Веселий настрій”. Незважаючи на негоду, просто під парасолями  глядачі підтанцьовували разом з учасниками хореографічних колективів “Спалах”, театру академічного танцю дитячої школи мистецтв, колективу “Абра” з Кам’янця-Подільського. Бурхливими оплесками глядачі зустрічали, а справжніми оваціями проводжали хлопців з гурту  “Корчагінські соколи” з Шепетівки, котрі продемонстрували неймовірні фізичні можливості людського тіла. А навздогін — показовий виступ справжніх професіоналів не сцени, а правопорядку — бійців спецпідрозділу “Беркут”. Отут були і сутички з пістолетами та холодною зброєю, і голіруч розтрощені цеглини, і напад чи оборона один проти кількох супротивників! А згодом настав час запросити на сцену гостей — чуттєву поезію прочитала учасниця відомих телешоу “Україна має талант” та “Хвилина слави” Діана Козакевич, а півгодинним виступом завершували концертну програму сестрички, відомі усій Європі — переможниця дитячої “Нової хвилі” та переможниця “Дитячого Євробачення” Вікторія і Анастасія Петрик. Згодом дівчата ще не менше півгодини роздавали автографи й залюбки фотографувалися з усіма охочими.

…Карнавальні костюми, цукерки, іграшки та безліч святково оформленого автотранспорту. Саме так розпочалось літо в місті Хмельницькому.

Благодійна організація “Фонд родини Кольгофер” започаткувала традицію, на яку в 2013 році відгукнулись небайдужі провідні підприємства та підприємці міста, відомі колекціонери та поціновувачі ретроавтомобілів, мотоциклетів, творчі колективи області. Вперше проведено карнавал, який пройшов вулицями Хмельницького!

Ця подія дала можливість презентувати себе учасникам ходи, зокрема ТОВ “Поділля-інвест”, ТОВ “Опус-авто плюс”, кафе “Лемон”, піцерії “Мрія”, ресторанно-готельному комплексу “Собков”, ательє “Діва”, магазину “Мир связи”, спортивно-оздоровчому комплексу “СВ”, дитячому комплексу “Скай-парк”, громадській організації “Завжди поруч”, весільному салону “Вікторія”.  Кожен з них відгукнувся на пропозицію провести ще краще і феєричніше шоу наступного року. Тож не лише хмельничани хочуть взяти участь у наступному заході, але й мешканці інших областей.

Свято стало подарунком і для дорослих, і для дітей. Хто з нас не мріяв у дитинстві потрапити у казку, де є безліч солодощів та добрих казкових героїв? А можливо, хтось із вас хотів покататися на чудернацькому автобусі або потязі поруч із принцесою чи героєм  мультфільму? Актори академічного театру ім. М.Старицького, академічного театру ляльок, духовий оркестр академії Державної прикордонної служби України, естрадно-духовий оркестр,  колектив мажореток “Альфа”, колективи барабанщиць з Летичівського району та дитяча творча студія “Мастєришка” наповнили карнавал казкою та музикою.

Завдяки інформаційній підтримці медіа-партнерів заходу: ХОДТРК “Поділля-центр”, рекламно-інформаційного видання “Всім”, газетам “Проскурів”, “Проскурівський телеграф”, “Подільські вісті” та “Моя газета+”, радіостанціям “ОК FM”, “ХІТ FM”, “Мелодія”,  “Перець FM”, “Супер-радіо”, “Стильне радіо”, Першому міському каналу про захід мали змогу дізнатися всі мешканці області й міста.

Мрії збуваються! І не лише у святкові дні. Подаруйте свою усмішку та гарний настрій оточенню і, можливо,  здійсниться чиєсь найзаповітніше бажання.

Впевнені, саме завдяки таким заходам наше місто стане відомим Україні як місто літнього карнавалу! Місто свята, яке  триває не одну годину, а дарує всім позитивні емоції  протягом декількох днів.

За приблизними даними, глядачами святкового дійства стали більше двох тисяч дітей з батьками.

…Глядацькі місця на стадіоні спорожніли, працівники взялися розбирати сцену, згасли останні спалахи фотоапаратів, телевізійники згорнули устаткування… А режисер концертної програми підполковник міліції Інна Глега вже замислюється над прийдешніми проектами, спрямованими на виховання та розвиток кожного маленького громадянина нашої області і України в цілому.

Оксана РАДУШИНСЬКА
Фото Петра Радушинського, Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *