Соціум

З гарними результатами повернулися хмельничани

 

Понад півтисячі юнаків та дівчат 1996 року народження і молодших з усіх регіонів нашої країни змагалися на стадіоні “Авангард” у Ялті на чемпіонаті України серед команд ДЮСШ та СДЮШОР.

Понад півтисячі юнаків та дівчат 1996 року народження і молодших з усіх регіонів нашої країни змагалися на стадіоні “Авангард” у Ялті на чемпіонаті України серед команд ДЮСШ та СДЮШОР.

Хмельниччину на цих змаганнях представляли 17 вихованців з чотирьох дитячо-юнацьких  спортивних шкіл краю. Найвдалішими були виступи легкоатлетів обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, які в результаті посіли четверте місце серед 71 команди ДЮСШ. Лідерами додому приїхали Юрій Мегега (на фото), котрий завоював першість у бігу на 400 метрів і став четвертим на 200-метрівці, чотирнадцятирічна Анастасія Колотій, котра другою завершила стрибки у довжину і сьомою — потрійний стрибок. До десятки кращих стрибунів у довжину потрапили п’ятнадцятирічні Крістіна Шостацька й Олександр Лятавський. Помітними у ходьбі на 10 тисяч метрів були Едуард Забуженко, котрий зумів завоювати першість, і Андрій Розгон, який прийшов четвертим, з обласної ДЮСШ.

Анастасія й Едуард вперше виконали норматив першого дорослого спортивного розряду у своїх дисциплінах і вийшли на провідні позиції в країні серед однолітків.

Порадували і старокостянтинівці. Спочатку Наталя Ручківська підкорила норматив кандидата у майстри спорту в бігу на 100 м з бар’єрами, фінішувавши третьою з однаковим часом з другою призеркою. А квартет спринтерів — Дмитро Борисов, Олексій Максімов, Вадим Тимошенко й Олександр Загородній створили сенсацію, випередивши усіх на естафеті 4х100 метрів. Цей тріумф забезпечив команді з цього районного центру високе 12 загальнокомандне місце серед ДЮСШ.

Єдина представниця Полонської ДЮСШ Марія Ращук, котра спеціалізується в багатоборствах, цього разу в окремих видах змогла пробитися до фіналів: стрибки у довжину — шосте місце й біг на 100 метрів з бар’єрами — восьме місце.

Хмельничанин Юрій Мегега зберіг шанси потрапити на чемпіонат світу, який у липні прийматиме Донецьк, заявки на участь у якому вже подали 174 країни. В Едуарда Забуженка трохи інші плани: він прагне виступити на ІІ літніх юнацьких олімпійських іграх у китайському місті Нанкін.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *