Соціум

Благодійна акція “Серце до серця” знову стартує в Україні

Вже вісім років волонтери з різних куточків країни збирають кошти на закупівлю медичного обладнання для діагностики та лікування складних дитячих захворювань. Завдяки цій акції кожна хвора дитина має шанс одужати.

Вже вісім років волонтери з різних куточків країни збирають кошти на закупівлю медичного обладнання для діагностики та лікування складних дитячих захворювань. Завдяки цій акції кожна хвора дитина має шанс одужати.

Минулого року в Україні було зібрано до чотирьох мільйонів гривень, а у Хмельницькій області — 67 877 гривень. На ці гроші було закуплено п’ять інсулінових помп для маленьких подолян, хворих на цукровий діабет. Вони були вручені діткам у листопаді минулого року в обласній дитячій лікарні. Щасливців, яким дісталися помпи, обирали методом жеребкування, що, напевно, є найчеснішим способом.

“Самопочуття маленьких пацієнтів, яким дісталися помпи, набагато покращилось. Вони стали активнішими, веселішими. Крім того, діти мають змогу повноцінно навчатися, займатися у спортивних секціях та гуртках. Рівень цукру практично нормалізувався й ускладнень хвороби не спостерігалося”, ― зазначила головний позаштатний ендокринолог області Раїса Гуцал.

Цього року благодійний фонд “Серце до серця” визначив спрямування коштів, які будуть зібрані волонтерами, на підтримку дітей з вадами слуху, акція пройде під гаслом “Почуй світ!”. Мета кампанії ― закупити найнеобхідніше медичне обладнання, зокрема для ехоскринінгу, що дає можливість виявити вади слуху вже на третій день від народження дитини; аудіометри клінічні; імпедансометри; аудіометри для об’єктивної реєстрації слуху, а також не менше 400 слухових апаратів. В Україні майже 300 тисяч дітей і більше мільйона дорослих з порушенням слуху (які потребують слухопротезування), з них із глухотою — понад 11 тисяч дітей та 100 тисяч дорослих.

Найважливіше для дітей з погіршенням слуху ― це вчасне діагностування проблеми, тобто навіть новонародженим потрібне повне обстеження слухового апарату. Для таких діток найбільшим щастям буде вчасне діагностування та лікування.

Цього року акція “Серце до серця” проходитиме 15-28 квітня. Волонтери збиратимуть кошти у лікарнях, школах, інших закладах та організаціях. 27 квітня планується проведення благодійного балу. А щодо самого вуличного збору коштів, то він проходитиме 28 квітня, тоді всі волонтери вийдуть на вулиці, щоб зібрати у свої скриньки якомога більше грошей для хворих дітей.

За чотири роки роботи волонтерами ми, юні журналісти, пересвідчилися, що акція цілком прозора: всі волонтери мають ідентифікатори, скриньки для збору грошей опечатані, кошти з них виймаються тільки в банку. Кожен охочий може взяти участь у акції. Якщо ви студент чи учень, якому виповнилося 16 років, то можете зареєструватися як волонтер акції “Серце до серця” у своєму навчальному закладі, адже в усіх вузах і школах буде створений волонтерський загін. Якщо ж ви доросла людина, то варто просто зв’язатися з координатором акції в області Наталією Шмуріковою (її контактний телефон 063-647-76-45), яка також допоможе вам стати волонтером.

Я впевнена, що в нашому місті багато небайдужих, милосердних людей. Отож долучіться до акції: побачивши волонтера, киньте кошти в скриньку. Не лякайтеся і не тікайте від людей зі скринькою в руках. Насправді декілька гривень для маленької дитинки можуть стати рятівним колом, що допоможе їй триматися на плаву. Це маленький крок для того, аби зробити не тільки своє, а й чуже життя кращим. Не залишайтесь осторонь, долучайтеся до акції, запрошуйте своїх рідних, друзів і добро обов’язково повернеться до вас.

Анастасія ОЛЕКСЮК, вихованка гуртка “Юний журналіст”, майбутня волонтерка
На фото з архіву редакції: хмельничанка Віка Домчак отримала інсулінову помпу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *