Соціум

Людина року — звання високе

Минулої п’ятниці у сесійній залі Хмельницької міської ради відбулась урочиста церемонія вшанування переможців ХVІ Подільського регіонального рейтингу популярності “Людина року-2012”, яка, безумовно, стала помітною подією в суспільному житті нашого міста і краю.

Минулої п’ятниці у сесійній залі Хмельницької міської ради відбулась урочиста церемонія вшанування переможців ХVІ Подільського регіонального рейтингу популярності “Людина року-2012”, яка, безумовно, стала помітною подією в суспільному житті нашого міста і краю. Нагадаємо, що вона стала заразом символічним підбиттям підсумків роботи журі цього престижного конкурсу, який свого часу зініціювала газета “Проскурів” і який має вже свої устояні традиції. Щоправда, ніколи наше журі їх не сприймало як догму, тож цьогоріч, скажімо, з двадцяти п’яти номінацій у дев’яти названо по два рівнозначні лауреати. Цей факт свідчить не лише про складнощі у роботі самого журі, але й про його пошуки найоб’єктивнішої моделі у доборі кандидатів на перемогу у Подільському рейтингу популярності.

А сама церемонія відкрилася вступними словами Хмельницького міського голови Сергія Мельника та голови журі, редактора “Проскурова” Богдана Теленька, яким передував виступ фольклорного гурту дитячої школи мистецтв “Берегиня”, котрий, власне, вже наприкінці церемонії проспіває її учасникам многая літа.

У своєму вступному слові до переможців конкурсу міський голова слушно наголосив, що їх приклад у праці, творчості, громадському житті переконливо засвідчує, що попри нинішні кризові явища в країні в нас є неабиякі резерви в усіх сферах життя. Сергій Мельник щиро подякував від себе особисто та міської громади усім номінантам за їх внесок у життєдіяльність обласного центру та вручив кожному з них дипломи переможців конкурсу. До речі, це дійство пройшло у дуже теплій атмосфері, адже міський голова, ведучі церемонії говорили про номінантів добрі слова, наголошуючи на тих їх заслугах, завдяки яким журі виокремило їх з-поміж інших претендентів на перемогу. В свою чергу переможці рейтингу також висловлювали свої думки з приводу нагородження, коротко оповідаючи, над чим працюють нині їх колективи та вони самі.
Не обійшлася церемонія і без традиційного благословення священика, благочинного УПЦ Київського патріархату в нашому місті отця Ярослава, котрий прийняв диплом переможця за Митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського УПЦ КП, владики Антонія, який на той час знаходився у закордонному відрядженні. По-особливому тепло привітали на церемонії заслуженого художника України Михайла Омеляновича Андрійчука, який нещодавно відзначив своє 85-річчя, та ветерана Великої Вітчизняної війни, генерала-майора у відставці Івана Івановича Бабака, котрий у ці дні відзначає своє 90-ліття. Обидва вони були відзначені у номінації “Гордість краю”.

Диплом переможця у номінації “Політик” було вручено народному депутатові України Олегу Лукашуку, який показав на минулорічних виборах найвищий результат довіри виборців в Україні серед парламентаріїв-мажоритарників з об’єднаної опозиції на Хмельницькому виборчому округу №189. Олег Григорович у слові-відповіді запевнив, що і далі буде докладати всіх зусиль для захисту інтересів виборців та української державності. Добрі слова прозвучали на адресу депутатів міської ради, голови фракції ВО “Батьківщина” Костянтина Івановича Чернилевського та депутата міськради по виборчому округу №9 Зої Віталіївни Пархомець-Івко, які перемогли, власне, у номінації “Депутат”. Лауреатом конкурсу у номінації “Лідер комунальної галузі” журі одноголосно обрало директора МКП “Південно-Західні тепломережі” Сергія Олександровича Цимбалюка, колектив якого вже багато років демонструє у своїй праці високий професіоналізм. Дуже символічно було, що диплом переможця міський голова Сергій Мельник вручив йому напередодні Дня працівників житлово-комунального господарства.

Тепло привітали учасники церемонії президента Асоціації приватних підприємців “Едельвейс” Галину Василівну Червонюк та генерального директора ВАТ “Темп” Івана Максимовича Праворського, які перемогли у номінації “Промисловець”. Галина Червонюк очолює асоціацію, якій наш край та й значною мірою вся легка промисловість країни завдячують, зокрема, відродженням трикотажної галузі, а її слова про їх нові перспективи засвідчують, що попри всі нинішні кризові явища підприємства асоціації мають неабиякі резерви для подальшої успішної праці. Зрештою, і виступ гендиректора ВАТ “Темп” Івана Максимовича Праворського, який напередодні повернувся з ділового  відрядження до своїх партнерів з Куби, також переконує у неабияких можливостях промисловості нашого міста і краю.

Номінацію “Реформатор” наше журі цьогоріч розділило між головою ПАТ “Проскурів” Іваном Леонтійовичем Рудиком та директором держпідприємства “Новатор” Анатолієм Анатолійовичем Вдовиченком. Особливо показовим на церемонії був виступ Івана Рудика, який зауважив, що невдовзі ПАТ “Проскурів” запускає ще одне спільне підприємство, тепер уже зі своїми словацькими партнерами з переробки біовідходів нашого агросектора, зокрема, соломи, яка у нас повсюдно і досі спалюється, а це підприємство буде робити з неї спресовані гранули, які реально замінюють газ та інші паливні ресурси. До речі, Іван Леонтійович справедливо розкритикував ставки банківських кредитів в Україні, на відміну від Словаччини, де його партнери беруть кредит під три відсотки.

Пошанували учасники церемонії і переможця в номінації “Меценат”, генерального директора ПАТ “Хмельницькобленерго” Олександра Леонідовича Шпака, який завжди підтримує найрізноманітніші культурницькі проекти в нашому місті й області. До речі, цьогорічні переможці у номінації “Митець” — художній керівник і головний диригент обласного академічного симфонічного оркестру Сергій Олексійович Леонов та солістка-вокалістка обласної філармонії Олена Володимирівна Леонова цілком можуть підтвердити меценатські заслуги Олександра Шпака, який був одним з основних спонсорів торішнього знакового проекту цього оркестру — параду диригентів України, що викликав справжній фурор у мистецькому житті краю.
Особливий статус у нашому рейтингу має номінація “Професіонал”, одним із переможців якої журі назвало головного лікаря міської поліклініки №2 Наталю Іванівну Романовську, яка, безсумнівно, заслужила її і як керівник медустанови, і як депутат міської ради, і як  громадський діяч.

Своєрідне продовження мало вручення на церемонії диплома “Професіонала” генеральному директору ТОВ “Автобан Трейлерз Україна” Костянтину Володимировичу Скоморохову, який зауважив, що цією відзнакою завдячує і своєму батькові, колишньому гендиректору заводу “Катіон” Володимиру Костянтиновичу Скоморохову, з яким недавно попрощалося наше місто і край.

Журі рейтингу цьогоріч назвало переможцем у номінації “Керівник” директора комунального підприємства “Електротранс” Віктора Анатолійовича Паламарчука, який, дійсно, є прикладом професійних та людських якостей для сучасних керівників. У двох особливих наших номінаціях “Фінансист” і “За професійний патріотизм” перемогли два добре відомі у нашім краї банкіри: номінація “Фінансист” заслужено дісталася директорові Хмельницької обласної філії АТ “Ерсте-банк” Миколі Івановичу Бадлюку, а номінація “За професійний патріотизм” — старійшині подільської гільдії банкірів, директору Хмельницької обласної філії “Укрінбанку” Євгену Петровичу Гапу.

У номінації “Інвестор” також цьогоріч було два переможці. Ними стали голова правління корпорації “Сварог Вест Груп” Андрій Андрійович Гордійчук та генеральний директор ТОВ “Технічний центр “Поділля-Інвест” Михайло Олексійович Гвоздьов. Кожен з цих крупних підприємців заслуговує на найвищі вияви визнання за свій труд, а в напрацюваннях їх підприємницьких структур є немало успішних інвестиційних проектів. До речі, обидва вони є депутатами обласної ради, і зокрема, Андрій Гордійчук у своєму активі має цілу низку успішних регіональних та загальноукраїнських благодійницьких, суспільно значущих проектів.

Номінація “Подія року” цьогоріч дісталася генеральному директору ТОВ “Глоінвест” Олексію Ігоровичу Єльцову, колективу якого наше місто завдячує введенням у дію торік сучасного торгового центру “Європа”, команда якого нині демонструє найпередовіші стандарти обслуговування своїх клієнтів. Заразом “Глоінвест” став торік одним із реальних інвесторів в міську соціальну інфраструктуру, про що зауважив на церемонії міський голова Сергій Мельник, подякувавши колективу за таку плідну співпрацю з нашим містом.

Номінація “Кращий платник податків” заслужено дісталася ПАТ “Хмельницькгаз” та його голові правління Михайлові Борисовичу Юрченку, а в його особі багатотисячному колективу хмельницьких газівників.
Директор ТОВ “Хмельничанка” Леонід Володимирович Козловський став переможцем у номінації “Підприємець”, що ще раз підтвердило показову стабільність, яку демонструє це підприємство, працюючи на ринку дитячих та побутових товарів. Пошанували учасники церемонії і переможця у номінації “Благодійник” генерального директора ТОВ “Нова Люкс” Олександра Григоровича Поляруша, в активі якого є немало добрих благодійницьких справ.

А номінація “За суспільну активність” дісталася двом представникам соціальної сфери: голові обкому профспілки працівників соціальної сфери Олександрові Дмитровичу Цюзіку та завідуючій відділу соціально-побутової адаптації міського територіального центру соцобслуговування Тамарі Григорівні Попик, до речі, заразом і чудовій співачці, яка виконала для учасників церемонії пісню про рідний Хмельницький. Переможець у номінації “За виховання національної еліти”, ректор Хмельницького інституту МАУП Леонід Григорович Білий справедливо наголосив у своєму виступі, що диплом лауреата розцінює як визнання праці усього колективу свого вишу.

Торгова марка “Бембі” та її генеральний директор Вікторія Валеріївна Хитрук заслужено перемогли у номінації “За піднесення авторитету краю”, адже товари для дітей цієї марки нині вже стали справжньою візиткою і нашого міста, й області.
Директор готельно-ресторанного комплексу “Янісоль” Валентин Васильович Березинець та його колектив у рішенні журі рейтингу, зізнаємося, мали додатковий голос у вигляді моніторингу програми “Ревізор” “Нового каналу”, тож його перемога у номінації “За якісне обслуговування”, мабуть, не потребує додаткових коментарів. Як, зрештою, і перемога у номінації “Подільський стиль” директора ательє “Силует” Любові Цокол, особливістю стилю якої є розробка національної тематики та колориту у тих творіннях, які пропонує нині це ательє. Як зізналася Любов Леонідівна, мода на національне нині не просто існує, а й є добрим стимулом у модельному бізнесі.

Номінацію “Службовець” наше журі цьогоріч присудило одноголосно донедавна завідуючій відділу апарату міської ради Нілі Андріївні Лісовій, яке не сумнівалося і при виборі переможця у номінації “Громадський діяч”, котрим було визнано голову президії Хмельницького обласного відділення Міжнародної асоціації ветеранів фізкультури і спорту Вік-тора Денисовича Барбалюка. У традиційно спортивній номінації “Рекордсмен” також було названо двох переможців — срібного призера ХІV літніх Паралімпійських ігор-2012 у Лондоні з футболу Олександра Девлиша та дворазового чемпіона Європи з веслування серед юніорів Павла Алтухова…

Взагалі ж атмосфера під час церемонії була по-родинному теплою і дружною, що, зрештою, видно і з нашого фоторепортажу з неї та знакового колективного фото цьогорічних номінантів “Людини року”. У такій же теплій атмосфері пройшов і урочистий прийом з цієї нагоди у ресторані “Софія”, окрасою якої стали виступи дитячого фольклорного гурту “Джерельце” зі школи мистецтв “Райдуга”, спів фіналістки конкурсу на телеканалі “1+1” “Голос країни. Діти” Єви Панаріної, спів нашої номінантки Тамари Попик, виступ гурту “Шалений барабан”, пісенна програма співачки Наталі Каськової.

А ще наприкінці церемонії ми знову оголосили про початок роботи свого журі тепер уже за підсумками 2013 року…

Б.ДЕМКІВ
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *