Соціум

Яким ми бачимо парк ім. М.Чекмана?

Олександр Нікітюк, науковець:

— Концепцію розподілу парку на спеціальні зони вважаю розумною. Кожна людина має чітко знати, де вона може провести своє дозвілля за власним бажанням. Але парк не повинен бути перевантажений непритаманними для культурного відпочинку видами, захоплення одних не повинні перешкоджати іншим. Думаю, варто переглянути проект щодо окремих пропозицій: велодоріжки, кінного спорту, картингу. Замість цього доцільніше більше розмістити сучасних атракціонів та дитячих майданчиків. Щоб відпочинок усіх категорій населення був цікавішим, він має бути доступнішим. Отож захоплюватися вартісними видами не розумно, краще згадати види дозвілля, котрі практикувались у минулому, з національними коренями.

 

Анна Гладун, небайдужа хмельничанка:

— Для того, щоб парк став улюбленим місцем відпочинку хмельничан та привертав увагу гостей нашого міста, він має стати його окрасою. А для цього, в першу чергу, потрібно почистити річку Плоску від ряски, яка влітку неприємно тхне та є місцем розмноження комарів.

Варто подбати про висаджування нових декоративних, навіть екзотичних дерев і кущів. А старі слід розчистити, підстригти, аварійні ж зрізати. Парк, особливо влітку, має бути забезпечений біотуалетами та урнами для сміття.

Якщо парк матиме ошатний, привабливий вигляд, з цікавим ландшафтним дизайном, гарними квітами, оригінальними скульптурами чи навіть лавочками (як біля Палацу урочистих подій), впевнена, туди потягнуться хмельничани і гості нашого міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *