Соціум

Кожен має відкрити для себе спорт

Як правило, більшість з нас постійно прагнуть досконалості — здоров’я, тіла, духу, думок… І коли отримуємо ці складові, то відчуваємо впевненість у собі, в своїх силах, нам простіше ставитись до труднощів, легше їх вирішувати. Ось у таких закладах, як “Shpak Gym”, люди й шукають вирішення цих своїх питань. Відвідуючи спортивний комплекс, вони, навіть не сподіваючись, знаходять набагато більше: друзів, спілкування, відчуття свободи від усіх проблем і турбот, набираються оптимізму, віри в те, що ми самі керуємо своїм життям і можемо багато чого в ньому досягти.

 

Як правило, більшість з нас постійно прагнуть досконалості — здоров’я, тіла, духу, думок… І коли отримуємо ці складові, то відчуваємо впевненість у собі, в своїх силах, нам простіше ставитись до труднощів, легше їх вирішувати. Ось у таких закладах, як “Shpak Gym”, люди й шукають вирішення цих своїх питань. Відвідуючи спортивний комплекс, вони, навіть не сподіваючись, знаходять набагато більше: друзів, спілкування, відчуття свободи від усіх проблем і турбот, набираються оптимізму, віри в те, що ми самі керуємо своїм життям і можемо багато чого в ньому досягти.

 

“Shpak Gym” — один із найбільших приватних спортивних комплексів нашого міста. Сьогодні його площа складає вже 1000 квадратних метрів! Порівнювати його з іншими немає потреби, бо за 12-річну історію існування він посів свою достойну нішу серед мережі закладів спортивно-оздоровчого типу, що працюють у Хмельницькому. 90 відсотків клієнтів “Shpak Gym” — це люди, які не зраджують йому роками, й лише 10 відсотків — новачки та ті, хто приходить сюди нерегулярно. Відколи існує клуб, він постійно розвивається й поліпшує свій сервіс, наповнюється найсучаснішим обладнанням. І це робить його одним із найперспективніших оздоровчих комплексів Хмельницького. До послуг тих, хто піклується про своє здоров’я та красу тіла, — тренажерний зал, кардіозал, зал аеробіки та йоги, зал боксу, фітозал, сауна, масажний кабінет та солярій.

Філософія “Shpak Gym”

стовідсотково зорієнтована на клієнта. Її обов’язкова складова — соціальна. “Ми пропагуємо не професійний спорт, хоча у нас тренуються й професіонали, а здоровий спосіб життя, — поділився в розмові власник клубу Андрій Шпак. — Запрошуємо до себе всіх охочих, незалежно від віку й статусу, кому небайдуже власне здоров’я. У нас вони знаходять не лише можливість оздоровитись, а й отримати заряд оптимізму та позитивних життєвих сил”.

Двері клубу “Shpak Gym” завжди відчинені і для людей з обмеженими фізичними можливостями. А тренери-інструктори готові допомагати їм не лише досягати результатів у покращенні стану здоров’я, а й долати внутрішні бар’єри. “У “Shpak Gym” часто беруться оздоровлювати навіть таких дітей, від яких відмовляються інші, — розповідає депутат міської ради Сергій Болотніков. — І результати є. Хворі діти змінюються. Грамотні та доброзичливі інструктори допомагають їм побороти не тільки хвороби, а й психологічні комплекси. Тут вони ніколи не відчувають себе обділеними увагою через вади. Над ними ніхто не насміхається, до них ставляться дружелюбно. Це лікує…”

Ціни на заняття в клубі дуже демократичні. Для дорослих місячний абонемент коштує 210 гривень, для студентів — 180, для школярів — 120. Діти-сироти та інваліди займаються безкоштовно. Перше заняття також завжди безплатне, адже людина має зорієнтуватися й визначитися, скільки разів на тиждень вона ходитиме сюди та в які дні. “Я думаю, що це наш найбільший успіх, коли щасливими почуваються не тільки діти, а й їхні батьки”, — додає Андрій Володимирович.

Кожен тут знаходить те,що йому потрібно

Цілком зрозуміло, що однією з характерних особливостей хорошого клубу є наявність у ньому різноманітних оздоровчих програм. Про програми спортивно-оздоровчого закладу на Тернопільській можна говорити багато. Досвідчені інструктори підбирають кожному клієнту індивідуальну програму тренувань. Одних тільки комплексів вправ з аеробіки можна нарахувати з десяток. Те ж стосується й силових уроків. Хтось хоче підкачати м’язи рук, плечей і грудей, хтось — черевний прес і м’язи ніг, а хтось — усе одразу. Для цього є професійна лінія тренажерів відомих світових фірм Іnter Athletika, Vasil Gym, Life Fitness, що задовольняють вимоги як початківців, так і професійних спортсменів. Залежно від мети, яку ставить перед собою клієнт, йому пропонують різноманітні варіанти тренувань, а потім конт-ролюють правильність виконання всіх вправ.

Програми залу аеробіки та йоги розраховані на гармонійний розвиток тіла, витривалість, гнучкість, які можна досягти, не застосовуючи наднавантаження.

Кардіозал оснащений професійною лінією тренажерів англійської фірми Pulse, що дозволяють тренувати серцево-судинну систему, витривалість та відкоригувати вагу тіла. “Без консультацій з лікарем і тренером влаштовувати тілу серйозні навантаження не можна категорично, — знайомлячи нас, так би мовити, з внутрішньою начинкою клубу, продовжує розмову Андрій Шпак. — Всіх, хто хоче займатись у нас, ми просимо спочатку проконсультуватися з лікарем. Особливо це стосується літніх людей і тих, хто до цього не займався спортом через проблеми зі здоров’ям. Лікар, у першу чергу, перевірить стан здоров’я й дасть необхідні рекомендації щодо подальших занять з реабілітації певних частин тіла або ж загального фізичного оздоровлення”.

Шанувальники боксу, кікбоксингу та карате також займаються в новому сучасному залі. “Ми з самого початку працюємо на клієнта, — ділиться власник клубу. — Люди приходять з різними проблемами здоров’я і якщо у нас немає відповідного обладнання для реабілітації, ми його одразу замовляємо. Практично у нас кожного місяця є оновлення та доповнення. Нещодавно знову придбали нове американське професійне обладнання”. Не секрет, що тут і справді ретельно слідкують за всіма новинками від виробників обладнання для спортивно-оздоровчих тренувань. Андрій Володимирович постійно вчиться: відвідує семінари, виставки, презентації, зокрема й одну з наймасштабніших, що проходить у Німеччині. Побував не в одній зарубіжній країні, де знайомився з оснащенням та роботою спортивно-оздоровчих комплексів, набуває певних знань та досвіду, спілкуючись із зірками спорту світової величини. До речі, у вестибулі клубу є гарна фотогалерея, яка якнайкраще розповість про цю сторінку в історії клубу. Тепер часто приїздять повчитися й до нього, не одному клубу Андрій Шпак став “хрещеним” батьком. Даючи певні рекомендації щодо організаційних моментів, ніколи не забуває наголосити, що для успішної роботи багато означає енергетика клубу, його, так би мовити, аура. “У нас немає чужих. Всі вітаються, спілкуються, якщо треба — допомагають одне одному. Немає агресії, немає недовіри. За це відповідальні всі. У нас дуже хороший колектив. Я задоволений своїми тренерами-інструкторами. У них нелегка робота, адже це лише на перший погляд здається, що тренером-інструктором може бути кожен. Знайти підхід до людей не всякому дано. В клубі працюють майстри спорту Ярослав Чорний (вихованець Анатолія Чумакова) та Максим Бугайов, майстер спорту міжнародного класу Роман Панасюк. Вони — тренери від душі”.

З огляду на те, скільки людей займаються на професійних тренажерах у клубі “Shpak Gym”, можна зробити висновок, що охочих долучитися до здорового способу життя у нас все-таки багато. Очевидно, й справді це стало таким же символом життєвого успіху, як нова іномарка чи мобільний телефон. Адже тепер у клуб ходять не тільки фотомоделі й “круті” бізнесмени, а й звичайні люди. Причому останнім часом додалося чоловіків і жінок за 40.

На щастя, менталітет поступово змінюється, комплекси, які заважали колись людям переступити поріг таких закладів, зникають. “Я приходжу сюди не тільки для того, щоб потренуватися. Люблю атмосферу, яка тут панує, люблю дух доброзичливості. За це треба подякувати, в першу чергу, Андрію Володимировичу й тренерам-інструкторам”, — ділиться клієнт клубу Сергій. “Тут ніхто нікому не нав’язується в друзі, — вступає в розмову сусід мого співрозмовника, — але в компанії з кимось завжди цікавіше та комфортніше…”

Для когось це тільки бізнес, а для нього — справа душі

Бізнесові справи змушують власника “Shpak Gym” багато часу проводити за кермом автомобіля. “Але якщо я у Хмельницькому, то дві-три години (здебільшого, ввечері) я також віддаю тренуванням, — ділиться Андрій Володимирович. — В минулому я — професійний спортсмен, майстер спорту з вільної боротьби. Не тренуватись не можу, бо це — стиль мого життя, як і не брати участі в усіх процесах, що відбуваються в клубі. А про що мрію? Найбільша мрія, яку я втілив за нас двох, — за себе і загиблого брата (до речі, назва клубу також з цим пов’язана — авт.) — створити клуб і тримати високу планку. А ще допомагати людям зрозуміти, настільки важливо дбати про своє здоров’я, завжди знаходити час для того, аби відкрити для себе спорт…”

Вікторія СТАНДРІЙЧУК
Фото Дмитра СВІДЕРСЬКОГО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *