Соціум

Про свято міста, гарячу воду і благоустрій

 

Пряма телефонна лінія за участю першого заступника міського голови Олександра Віннікова відбулась у вівторок, одразу після Дня міста, і символічно, що один із перших дзвінків стосувався якраз цієї події. Жінка висловила щиру подяку за організацію міською владою “чудового, яскравого свята”. Торкнулася хмельничанка і проблеми з подачею гарячої води в місті: “Ми розуміємо, чому вона виникла, але довіряємо владі й готові ще терпіти”. Коментуючи цю ситуацію…

Пряма телефонна лінія за участю першого заступника міського голови Олександра Віннікова відбулась у вівторок, одразу після Дня міста, і символічно, що один із перших дзвінків стосувався якраз цієї події. Жінка висловила щиру подяку за організацію міською владою “чудового, яскравого свята”. Торкнулася хмельничанка і проблеми з подачею гарячої води в місті: “Ми розуміємо, чому вона виникла, але довіряємо владі й готові ще терпіти”. Коментуючи цю ситуацію для журналістів, Олександр Вінніков зауважив, що комунальні підприємства міста готові до опалювального сезону на 100%, зокрема, і щодо забезпечення хмельничан гарячою водою. Є проблема з лімітом газу для міста, хоча населення боргів за спожитий газ не має. Питання стоїть у відсутності фінансування з державного бюджету різниці в оплаті тарифів. “Щодо цього, — сказав він, — ми чекаємо відповідних урядових рішень”. Взагалі хмельничан, як з’ясувалось у ході прямої телефонної лінії, найбільше турбують загальноміські проблеми. Так, мешканка вул. Верхньої Берегової занепокоєна станом дороги на ній, можливістю її розширення та створення умов безпеки для пішоходів. Жінка з вул. Шевченка запитала, коли буде приведена до ладу будівля колишнього хлібозаводу на розі цієї вулиці та Старокостянтинівського шосе. А мешканці вулиці Перемоги чекають закінчення ремонту її проїзної частини, а також відновлення зелених насаджень у мікрорайоні. Молода людина з Озерної стурбована відсутністю побутових умов на кінцевій зупинці тролейбусів і маршруток у цьому районі міста, зокрема пропонує тут організувати насамперед туалет.

У процесі спілкування з журналістами йшлося також про долю стихійного ринку на вул. Кам’янецькій та перспективи зменшення на ній транспортних заторів. Олександр Вінніков повідомив, що питання стихійних ринків постійно в центрі уваги міської влади і буде вирішуватись з урахуванням усіх сторін: як людей, які торгують на них, так і всієї міської громади. Щодо транспортних заторів, нині триває робота проектантів, які працюють над варіантами певного розширення вулиці Кам’янецької.

Задовольнив він і додзвонювачів, небайдужих до стану благоустрою міста: “Всі проблеми щодо цього вирішуватимуться поступово й обов’язково за планами та з фінансуванням на ці цілі”. Стосується це і будівлі хлібозаводу, з новим її власником міська влада питання узгоджує.

З особистих питань дзвінків було лише два: інвалід І групи з вул. Інститутської просив надати йому путівку на лікування, а мешканець вул. Зарічанської звернувся щодо встановлення у нього цифрового тюнера. Олександр Вінніков запевнив, що особисто проконтролює ці питання і вони будуть вирішені у рамках чинного законодавства.

Наш кор.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *