Соціум

Комунальні служби міста готові до опалювального сезону

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету. У розширеному складі під головуванням міського голови Сергія Мельника присутні розглянули питання “Про готовність житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років”.

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету. У розширеному складі під головуванням міського голови Сергія Мельника присутні розглянули питання “Про готовність житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років”.

Начальник управління ЖКГ Олександр Шаповал, який доповідав з цього питання, повідомив, що станом на 27 вересня ц.р. до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено весь житловий фонд: 989 будинків, які обслуговують ЖЕКи №№1, 2, 3, 5, 6, 7, ЖКК “Будівельник”, 120 будинків, що перебувають на обслуговуванні ТОВ “ЖЕО”, 176 будинків, де створені ОСББ, та 152 житлові будинки, що перебувають на балансі відомчих підприємств. Виконано експертне обстеження 109 ліфтів, замінено тягові канати обмежувачів швидкості в двох ліфтах, виконано капремонт 28,4 тисячі метрів квадратних покрівель на 37 житлових будинках, відремонтовано 22 електрощитові, замінено 2,1 тисячі метрів погонних труб на системах водопостачання та водовідведення, виконано демонтаж та монтаж газової розводки в двох будинках капітальний ремонт житлового фонду триває. ЖЕКи відремонтували 194 під’їзди із 259 запланованих. У 358 житлових будинках відремонтовано 14,1 тисячі метрів квадратних покрівель, 199 вхідних та підвальних дверей, замінено 403,5 метра квадратного скла в місцях загального користування. Ремонту підлягали 86 систем гарячого та холодного водопостачання. Відновлено 806 погонних метрів теплоізоляційних труб водо- і теплопостачання в підвальних приміщеннях житлових будинків, виконано ремонт 103 елеваторних вузлів, відновлено герметизацію 91 інженерного вводу. Поточному ремонту підлягало 9,2 тисячі квадратних метрів асфальтного покриття прибудинкових територій біля 47 житлових будинків. На Старокостянтинівському шосе, в районі шляхопроводу вулиці Толстого, а також від Зарічанської до проспекту Миру, 86-88 відновлено 17,9 тисячі квадратних метрів асфальтобетонного покриття, а нове покриття настелено на вулиці Колгоспній, Львівському шосе та у провулку Городньому. На 26,5 тисячі квадратних метрах відремонтовано асфальтне покриття вулиць Кам’янецької, Львівського шосе, м. Рибалка, Подільської, Західної окружної, Вокзальної, Старокостянтинівського шосе, Озерної, проспекту Миру. КП по зеленому будівництву і благоустрою міста зрізало 613 аварійних дерев. Поточним ремонтом були охоплені мережі електропостачання.

Великий обсяг робіт у підготовчий період виконало МКП “Хмельницьк-водоканал”, на що з міського бюджету виділено понад два мільйони гривень.

Про те, як підготувалось до роботи в осінньо-зимовий період КП “Хмельницьктеплокомуненерго”, інформував присутніх його директор Володимир Скалій. Він повідомив, що відповідні роботи проведені на 56 котельнях та 78 ЦТП, дев’яти когенераційних установках. Відремонтовано 3,6 км теплових мереж, у 470 житлових будинках перевірено внутрібудинкові системи опалення. Відбулася модернізація котелень на Зарічанській, 30, Рибалка, 32, Трудовій, 11 із заміною пальників і автоматики. Створено необхідний запас матеріалів на випадок аварій. Володимир Михайлович подякував депутатам та владі міста за виділення понад п’яти мільйонів гривень на ремонт тепломереж. “У цьому році ми запланували, — сказав Володимир Скалій, — будівництво сервісного центру для покращення обслуговування населення”. Серед проблемних питань, на які він звернув увагу, — 72 мільйони боргу за спожитий природний газ (непокрита різниця в тарифах склала 68 млн. грн.).

Як поінформував керівник МКП “Південно-Західні тепломережі” Сергій Цимбалюк, підприємство також зробило все, аби вчасно розпочати опалювальний сезон. За рахунок коштів міського бюджету реконструйовано теплову мережу від теплової камери 165 на Тернопільській до теплокамери ЦТП на Тернопільській, 30 на суму 928 тис. грн.

Про готовність до опалювального сезону прозвітували начальник управління охорони здоров’я Михайло Василишин, заступник начальника управління освіти Олег Сирота, завідуючий відділом управління міським господарством Олександр Івасюк та інші. Заслухавши співдоповідачів, міський голова наголосив, що треба працювати максимально на випередження надзвичайних ситуацій.

Детальний аналіз підготовки ХКП “Електротранс” до роботи взимку зробив директор підприємства Віктор Паламарчук. Замінено шини на суму понад 400 тисяч гривень. Але потребують заміни ще 274 шини, а це — 950 тисяч гривень, яких у підприємства немає. Потребує подальшого вирішення проблема опалення тролейбусів. Торік було закуплено обігрівачі для 21 тролейбуса, на черзі ще 70. Велика робота проведена щодо енергозбереження, зокрема, переведення теплопостачання з газу на тверде паливо. Триває заміна вікон та дверей, планують встановити електрокотел замість газового для обігріву гуртожитку. Заплановано утеплення дахів приміщень підприємства, яке відбуватиметься в міру акумулювання власних коштів.

В обговоренні цього питання взяли участь заступник начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Ірина Барташук та начальник обласного управління житлово-комунального господарства Петро Махнюк.

Обговоривши інформацію, виконком міської ради вирішив: керівникам підприємств та організацій, які забезпечують тепло-, водопостачання житлового фонду та об’єктів соціальної сфери, здійснювати своєчасне та якісне надання послуг в осінньо-зимовий період 2012-2013 років; керівникам міських комунальних підприємств “Хмельницьктеплокомуненерго”, “Південно-Західні тепломережі”, “Хмельницькводоканал”, аварійно-технічного підприємства житлово-комунального господарства створити необхідний запас матеріалів для аварійно-відновлювальних робіт в осінньо-зимовий період та інше.

На засіданні виконкому розглянули ще до 50 питань порядку денного.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *