Соціум

Американські волонтери знову в Хмельницькому

Вже вдруге група місіонерів зі США приїздить до нашого міста з доброчинною місією. Попередній приїзд відбувався в липні цього року. Тоді американські волонтери побували в дитячих будинках області та передали одяг для вихованців цих закладів. А цього разу вони приїхали, аби надати допомогу інвалідам, для яких привезли інвалідні візки, костилі та ходулі…

Вже вдруге група місіонерів зі США приїздить до нашого міста з доброчинною місією. Попередній приїзд відбувався в липні цього року. Тоді американські волонтери побували в дитячих будинках області та передали одяг для вихованців цих закладів. А цього разу вони приїхали, аби надати допомогу інвалідам, для яких привезли інвалідні візки, костилі та ходулі. Ось що розповів керівник американської волонтерської групи Дейк: “Ми родом з різних штатів Америки, різні за віком, працюючі й непрацюючі, але об’єднує нас спільне бажання допомогти тим, хто цього потребує. Місія доброчинності “Колеса для світу” поширюється на різні країни — Білорусь, Росію, Україну, Зімбабве, а також рідну Америку. У США, до речі, теж є кому допомагати. Я свою діяльність розпочав майже 20 років тому. А з 1999 року почав приїздити в Україну. За цей час здійснив 35 благодійних поїздок. Засоби пересування для інвалідів ми збирали по всій Америці. Реставрували їх, приводили до належного стану і врешті привезли цим людям, аби полегшити їхнє життя”. Американець поділився, що перш ніж поїхати в ту чи іншу країну і допомогти бідним громадам, вони збирають пожертви. Це гроші, одяг, засоби пересування для людей з вадами здоров’я тощо.

Того дня на території Християнської місії “Допомога” була можливість спостерігати, як працюють американські волонтери. Біля кожного інваліда були терапевт, механік, перекладач і людина, яка підтримувала хворого, поки йому налаштовували інвалідний візок. Тут же на подвір’ї шили для хворих сумки та спеціальні подушечки для зручності — під голову, лікті. З  інвалідами ці волонтерські групи (які чомусь називали станціями) проводили стільки часу, скільки це було потрібно: від 30 хвилин до двох-трьох годин з особливо важкими. Тобто, вони робили все, щоб засіб пересування стовідсотково був зручний. Протягом кількох днів на Молодіжну, 8/6, де розташована місія, звернулося кілька сотень інвалідів з усієї області, яким було роздано 170 інвалідних візочків, 38 костилів та ходулів.

Наступні поїздки в наше місто американські волонтери запланували на 2013 рік — лютий, липень та вересень.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *