Соціум

Чим для вас є День підприємця?

Валерій Таратасюк, голова ГО “Асоціація Хмельницьких ринків”:

— Це добре, що і в нас, підприємців, є своє професійне свято. Адже уявити його у радянські часи, у тій країні, в якій ми жили колись, просто неможливо, хоч і підприємливість є, як на мене, однією з головних рис характеру українців. Саме завдяки їй і з’явився у нас численний стан дрібних підприємців у той час, коли руйнувалася економіка…

Валерій Таратасюк, голова ГО “Асоціація Хмельницьких ринків”:

— Це добре, що і в нас, підприємців, є своє професійне свято. Адже уявити його у радянські часи, у тій країні, в якій ми жили колись, просто неможливо, хоч і підприємливість є, як на мене, однією з головних рис характеру українців. Саме завдяки їй і з’явився у нас численний стан дрібних підприємців у той час, коли руйнувалася економіка, закривалися підприємства і стояло перед нами питання про елементарне виживання наших родин. Адже для більшості з нас так усе і розпочиналося у 1990-і. Невдовзі підприємці стали поважною соціальною силою, створивши сотні тисяч робочих місць по всій країні, ставши стабілізуючим чинником її соціальної стабільності та економіки. Так у нашій державі з’явився, кажучи політологічною термінологією, клас підприємців, дрібних та середніх власників, на яких, як відомо, тримається весь цивілізований світ і який у нашій державі творить не лише робочі місця, конкурентне середо-вище для економіки, але є заразом одним із гарантів демократичних процесів у суспільстві. І дуже важливо, щоб ми у “свій” день пам’ятали про все це, адже тим, хто свого часу став на шлях підприємницької діяльності, не байдуже, яким курсом іде наша країна. Нам усім є що втрачати, якщо навіть забути про матеріальні цінності, бо маємо гордитися тим, що ми, підприємці, не лише створили самі себе, але й повертаємо наше суспільство до цивілізованих і демократичних норм співжиття, що ми здатні об’єднувати свої зусилля на захист не лише своїх інтересів, але й інтересів своєї держави. Тож зі святом вас, друзі й колеги!

Олександр Сніховський, голова регіональної ради підприємців Хмельницької області:

— Звичайно ж, День підприємця — це свято для багатотисячної підприємницької спільноти нашого краю та міста, з чим, найперше, хочу всіх привітати. Заразом це і нагода підбити підсумки діяльності тих громадських структур, які створені підприємцями, насамперед для захисту їх інтересів на різних владних рівнях, чим, зокрема, займається і наша рада. Тут, як на мене, ми пройшли вже досить вагомий шлях, розпочавши, зокрема, у нашому місті зі створення ГО “Асоціація Хмельницьких ринків”, інших підприємницьких структур, більшість з яких співпрацює з нашою радою. До речі, на адресу нашої ради, що гріха таїти, чуємо необґрунтовані закиди від наших опонентів через те, що нібито ми співпрацюємо з владою. Цим критикам скажу, що ми постійно працюємо з представниками влади — і нинішньої, і колишньої, адже без такого конструктивного діалогу захищати інтереси підприємців просто неможливо. Згадаймо, що і після бурхливого протесту акцій на захист наших інтересів у податковій політиці держави ми знову й знову сідали з її повноважними представниками за стіл переговорів. І я справді щиро горджуся тим, що в нашім місті й області ми зуміли створити дієву раду підприємців, що у нас підприємницький рух є впливовою суспільною силою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *