Соціум

Ветерани показали клас, здобувши 18 медалей

На чемпіонат України з легкої атлетики серед ветеранів до столиці з’їхалися представники 23 регіонів країни. А це майже три сотні спортсменів від 30 до 86 років, які встановили більше десяти національних рекордів.

 

 

На чемпіонат України з легкої атлетики серед ветеранів до столиці з’їхалися представники 23 регіонів країни. А це майже три сотні спортсменів від 30 до 86 років, які встановили більше десяти національних рекордів.

За нагороди першості боролася і збірна Хмельниччини, яку склали 13 атлетів. У своїх вікових групах майже всі вони піднімалися на п’єдестал пошани, а дехто навіть кілька разів.

Спортсмени з Кам’янця-Подільського Олена Поблічко і Євгенія Янкун (диск та ядро), Олександр Ткачук (стрибки у висоту) посіли перші місця, Олександр Ляпота на 100 м став другим і третім на 200 м, Михайло Моспан у бігу на 3000 м здобув друге місце, Анатолій Андруховський третім пробіг 1500 м. Хмельничани Віктор Флентін став чемпіоном на 800 і 1500 м, Юрій Адамков другим здолав 5000 м і Олександр Захаров — також другий на 3000 м. Першість здобув на дистанціях 400 і 800 м Андрій Клак з Волочиського району, Руслан Тимощук з Шепетівки другим пробіг 100 і 200 м, Анатолій Сорочук з Чемеровеччини переміг у штовханні ядра, красилівчанин Микола Оніщук у спортивній ходьбі на 5000 м став другим і на 3000 м — третім. Усі вони відзначені свідоцтвами відповідних ступенів Асоціації ветеранів легкої атлетики України.

За сумою 20 найкращих особистих рейтингів збірна Хмельниччини стала другою в третій групі областей, мінімально поступившись сумчанам, у складі яких виступали п’ять призерів чемпіонів світу та Європи серед ветеранів.

Окремо слід відзначити Віктора Флентіна (на фото), який у складі квартету легкоатлетів з різних областей став співавтором рекорду України в естафетному бігу 4х400 метрів серед чоловіків у віковій групі 55-59 років.

Попереду легкоатлетів чекає ветеранський чемпіонат Європи, який стартує у середині серпня на спортивних аренах трьох країн — Польщі, Німеччини та Чехії. Серед його учасників будуть і двоє подолян: Віктор Флентін та Анатолій Сорочук.

Наш кор.
Фото з архіву редакції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *