Соціум

Кращі подолян — тільки одесити і волиняни

Обласна збірна повернулася з чемпіонату України з універсального бою серед юніорів та юніорок, який проходив у одеському Іллічівську.

Обласна збірна повернулася з чемпіонату України з універсального бою серед юніорів та юніорок, який проходив у одеському Іллічівську.

 

Серед наших переможців і призерів особливої відзнаки заслуговує Євген Шульга. Хлопцеві лише 16 років і в цій віковій категорії він виступав лише з дозволу лікаря. Однак це не завадило йому здобути дострокову перемогу над представником Херсонщини задушливим прийомом, а потім — над одеситом. У півфіналі Євгена очікував ще один господар змагання, який мав грізний послужний список: переможець всеукраїнських змагань з кікбоксингу та призер змагань зі змішаних єдиноборств. Але після двох грубих порушень правил одесита дискваліфікували.

У фіналі Євген зустрівся з досвідченим, як на свій вік, представником Волинської області, за плечима якого понад 140 поєдинків. Суперник робив ставку на ударну техніку, а наш спортсмен — на борцівську. Волинянину вдалося краще використати свої переваги і піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу. В Євгена — друге місце.

Золоту медаль до скарбнички області додала Тетяна Франчук, яка у найважчій ваговій категорії серед юніорок зуміла зібрати волю у кулак та у фіналі здолати представницю Одещини, важчу на 14 кілограмів.

Друге місце у ваговій категорії до 90 кілограм здобув Вадим Хомін, пропустивши вперед лише вихованця кримської школи дзюдо, який мав досвід виступу на офіційних міжнародних змаганнях. Третє місце у ваговій категорії до 85 кілограм здобув Володимир Ковальчук, поступившись у півфінальному поєдинку представнику Одещини.

У командному заліку перемогу святкувала Одеська область, друге місце за Волинською, третє місце та бронзу чемпіонату здобула Хмельниччина.

Вадим Подрушняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *