Соціум

Хмельницький оркестр міліції побував у Польщі

Естрадний оркестр управління МВС України в Хмельницькій області втретє побував із гастрольною поїздкою у Польщі. За роки творчої діяльності (а колектив веде своє літочислення з 1999 року) хмельницькі оркестранти від міліції грали не тільки у багатьох куточках Україні, а також у Франції, Нідерландах, а от у сусідній Польщі вони вже стали добрими друзями і бажаними гостями як для глядачів, так і для тамтешніх правоохоронців.

 


Естрадний оркестр управління МВС України в Хмельницькій області втретє побував із гастрольною поїздкою у Польщі. За роки творчої діяльності (а колектив веде своє літочислення з 1999 року) хмельницькі оркестранти від міліції грали не тільки у багатьох куточках Україні, а також у Франції, Нідерландах, а от у сусідній Польщі вони вже стали добрими друзями і бажаними гостями як для глядачів, так і для тамтешніх правоохоронців. На запрошення головного коменданта польської поліції Марека Дзялошинського наші музики дарували свою майстерність глядачам у Варшаві (на імпрезу завітав особисто міністр внутрішніх вправ Польщі зі своїми заступниками), Лодзі, Кутно та ще кількох невеличких польських містах, де концертні програми супроводжувалися незмінним успіхом і щирими оплесками. До речі, не лише своєю концертною програмою учасники естрадного оркестру міліції тішили тамтешніх поціновувачів такого музичного жанру, а ще й виступали спільно зі своїми колегами-оркестрами польської поліції з Вроцлава і Катовіц. А в Кутно наші музиканти грали для своїх колег і місцевих мешканців з нагоди дня польської міліції.

“Такі гастрольні поїздки організовуються з метою популяризації нашої країни і покращення іміджу України на міжнародному рівні, — коментує начальник відділу зв’язків з громадськістю управління МВС України у Хмельницькій області Інна Глега. — З досвіду знаємо, що часто за кордоном люди не можуть розповісти про Україну бодай щось, крім Чорнобиля, та ще й досі інколи плутають нас із Росією. Часто не сприяють позитивному враженню про нашу країну і закордонні ЗМІ, не завжди об’єктивно висвітлюючи певні події. А ось такими живими виступами і безпосереднім спілкуванням ми засвідчуємо, що Україна — це країна, в якій розвивається, зокрема, музичне мистецтво. А те, що його демонструють працівники міліції, сприяє формуванню позитивного іміджу наших правоохоронців. Такі поїздки наочно показують, що ми не просто країна, розташована в центрі Європи, ми — європейська країна з власним колоритом”.

А як же можна краще продемонструвати такий неповторний колорит, як не за допомогою нашої музики і наших пісень? У виконанні хмельницького естрадного оркестру міліції звучали українські мотиви, а солісти оркестру, відомі у нас співаки Олена Івасюк та Віктор Шайда подарували низку пісень Володимира Івасюка. Справжнім подарунком для поляків стала одна з їхніх улюблених народних пісень “Гей, соколи”.

Ще один акцент поїздки, про котрий варто розповісти, це виступ у палаці Потоцьких, спільно з польськими поліцейськими оркестрами. Концертну програму, відпрацьовану на території пам’ятки культури, де свого часу гостювали польські королі, наживо демонстрував один із національних телеканалів.

— Але ж такі спільні виступи потребують репетицій… — звертаюся до художнього керівника, диригента оркестру, заслуженого артиста України Сергія Рабійчука.

— Авжеж, репетиції були. Окрім того, з вроцлавським оркестром ми вже не раз співпрацювали і в Польщі, і коли вони приїздили до Хмельницького. Можна впевнено сказати, що ми дружимо і в творчій, і в повсякденній площині. А, крім того, усі — професіонали, тож спільну мову знайшли швидко, незважаючи на певні лексичні відмінності.

Чим не приклад для того, аби знаходити точки об’єднання і позитиву, а не навпаки?

Оксана Радушинська
Фото надане відділом зв’язків з громадськістю управління МВСУ в Хмельницькій області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *