Соціум

Що скажете про підписання Володимиром Литвином мовного закону?

Олександр Цюзік, голова обласної профспілки працівників соцсфери:

— Вважаю, що голова Верховної Ради у своїх діях повинен дотримуватися чіткої та зрозумілої лінії — як того вимагає регламент Верховної Ради. Зрозумілою ця лінія має бути для всіх політичних сил. А що вийшло? Спочатку Володимира Литвина не зрозуміла Партія регіонів і підтримала опозиція, а тепер підтримали регіонали і не розуміють в опозиції. А головне, його дії незрозумілі і неприйнятні народом України.

Анжела Чепка, журналіст:

— Краще прийняли б якийсь закон на захист та розвиток української мови в Україні й поза її межами, бо ж зараз навіть у селах, близьких до великих міст, люди починають розмовляти російською, що вже казати про суржик, який нищить нашу рідну мову чи не найбільше.

Віктор Шкарблюк, водій:

— Я все життя розмовляю українською мовою й люблю її, хоча вживаю багато російських слів. Ми — українці й повинні розмовляти рідною мовою, а не йти на повідку в Росії.

Денис Піменов, організатор Подільської Ліги КВН:

— Я розмовляю російською, та вважаю цей закон зрадництвом України. Через це до спікера Верховної Ради Володимира Литвина й до всіх інших політиків, які підтримують цей закон, ставлюся вкрай негативно.

Степан Кушнір, громадський діяч:

— Прийняттям цього ганебного документа, хоча його і документом складно назвати, українська влада проявила свою сутність.

Олексій Голеншин, громадський діяч:

— Більшого зрадника в країні годі шукати. Влада вкотре демонструє, що їй байдужа думка народу. Вважаю, що з цього кроку почався зворотний відлік перебування політичних пройдисвітів при владі.

Римма Єфімова, маркетолог, 28 років:

— Підписання Литвином мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова — повний фарс і відверте колінкування перед правлячою партією. Спікер явно не віддає собі звіту, що плюнув у душу українському народові. Таким чином, стало більше на одного безхребетного васала. Відверто скажу, мені цікаво на що ще спроможуться наші високі і “мудрі” голови на рівні законопроектів з економічних питань, соціальних гарантій. Нині ми йдемо дорогою в нікуди і через те дуже болить душа за майбутнє. Власне майбутнє, майбутнє дітей та держави в цілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *