Соціум

Юні журналісти познайомили з першим виданням

Юнкори Палацу творчості дітей та юнацтва представили свій гурток “Юний журналіст” та перший альманах “Стежками юнкорів” гостям бібліотеки для юнацтва. На презентацію запросили читачів бібліотеки — студентів-соціологів університету “Україна”, випускників нашого гуртка та давніх друзів — подільських поетів, журналістів, педагогів.

Юнкори Палацу творчості дітей та юнацтва представили свій гурток “Юний журналіст” та перший альманах “Стежками юнкорів” гостям бібліотеки для юнацтва. На презентацію запросили читачів бібліотеки — студентів-соціологів університету “Україна”, випускників нашого гуртка та давніх друзів — подільських поетів, журналістів, педагогів.

Працівники біблеотеки підготували стенд з підбіркою літератури з історії журналістики, практичних посібників з газетярської справи і тележурналістики. Також було представлено книги відомих подільських журналістів: Богдана Теленька, Петра Маліша, Оксани Радушинської… З найвиднішого місця стенду посміхався зеленавою обкладинкою наш перший альманах (сподіваємося, не останній). Саме він був винуватцем заходу або навіть свята, як зазначили працівники бібліотеки, Дня народження альманаху.
Коли всі гості вже зайняли свої місця у невеличкій затишній залі, ми розпочали презентацію нашого гуртка “Юний журналіст”, у ході якої провели невеличкий екскурс його у семирічну історію. Прослідкували, як зростала майстерність нашого пера, відслідкували шлях до самоствердження майбутніх журналістів. Починали від стінгазет у холі Палацу творчості і власної скромної газети “Країна дитинства”, завдяки наполегливості та завзятості прийшли до співпраці з міськими та обласними ЗМІ, багатьма громадськими організаціями та навчальними закладами, Рівненським видавничим домом “ОГО”, благодійними фондами.

Наші керівники — родина Валькових — справді знають, чим нас зацікавити. Ольга Володимирівна — дуже цікавий оповідач. Від неї ми дізнаємося багато нового, завжди можемо отримати слушну пораду та моральну підтримку. Іван Іванович — справжній генератор ідей. Але, крім того, що він завжди може підказати щось креативне та незвичне, заохочує нас виходити за рамки звичайного, щось придумувати та не боятися втілювати свої ідеї. Кажуть, що журналістика поєднує в собі історію, літературу, психологію та інші науки. Тому наші наставники розвивають нас всебічно. На заняттях гуртка ми знайомимося з творчістю відомих особистостей — Володимира Висоцького, Сергія Єсеніна, Булата Окуджави. Проводимо поетичні вечори, так звані літературні вітальні, а в гості запрошуємо подільських поетів.

Атмосфера поваги та взаєморозуміння перетворила звичайний кабінет у Палаці творчості на острівець домашнього тепла та затишку, до якого так і линуть діти різного віку. Залюбки повертаються сюди і колишні випускники гуртка.

Отож і на презентацію завітали колишні вихованки: поетеса Дарина Ярецька, надзвичайно креативна Афіна Черкезова (більш відома як Афіна Касспа) і активістка, яка прагне навчитися всього і взяти участь у незліченних студентських заходах, Ірина Гамбаль. “Для мене навчання у гуртку “Юний журналіст”, — розповідає глядачам Дарина Ярецька, — було своєрідним трампліном у мрію, якій поки що не судилося збутися”.

Підтримати нас прийшли і друзі гуртка: журналіст ХОДТРК “Поділля-центр” Євген Семенюк, засновник ХГО “Перший Соціальний Фонд” Віталій Григор’єв, подільські поети Олександр Босенко, Володимир Олійник та Галина Однолєтко.

Після презентації перейшли до обговорення власне винуватця події — нашого альманаху “Стежками юнкорів”. До нього увійшли кращі публікації, вірші та прозові твори. Своє враження від знайомства зі збірочкою висловили й гості. А Галина Однолєтко подарувала нам кілька своїх надзвичайно гарних та душевних поезій. Підкреслили професійність вміщених в альманасі віршів і працівники бібліотеки, які забажали мати й собі примірник видання, адже їх читачам буде цікаво дізнатися, про що та як пишуть їхні ровесники.

Катерина Уманець, вихованка гуртка “Юний журналіст”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *