Соціум

Критика упереджена та безпідставна…

Лист під назвою “Лезневе — це безправний острів”, нещодавно опублікований в газеті “Подільські вісті”, став предметом обговорення в міській раді за участю відповідальних працівників та голови комітету самоорганізації населення мікрорайону Лезневе.

Лист під назвою “Лезневе — це безправний острів”, нещодавно опублікований в газеті “Подільські вісті”, став предметом обговорення в міській раді за участю відповідальних працівників та голови комітету самоорганізації населення мікрорайону Лезневе.

 

Факти, наведені у статті, безпідставні, оскільки міська рада приділяє значну увагу розвитку околицям міста, зокрема і мікрорайону Лезневе. Зважаючи на невідповідність матеріально-технічної бази школи №13 сучасним вимогам, у 2002 році було збудовано нову школу. З ініціативи міської ради (а не за зверненням групи пенсіонерів, як зазначається у статті) за рахунок коштів міського бюджету у 2001 році відкрито амбулаторію сімейної медицини, аптеку, прокладено водопровід до школи й амбулаторії, за зверненням комітету самоорганізації населення встановлено світлофорний об’єкт на вул. Вінницькій.

Минулого року за рахунок усіх джерел фінансування виконано робіт з капітального ремонту автомобільних доріг на суму 5 млн. 226 гривень. Капітально відремонтовано вул. Вінницьку (ІІІ пусковий комплекс), вул. Чернишевського, пров. Гуменюка. Виконано поточний ремонт доріг зі щебеневим покриттям вулиць Кошарського, Гончарова, Летичівської, Московської, Тухачевського, Світанкової, провулків Глухого, Підлісного. Виготовлено проектно-кошторисну документацію для капітального ремонту вул. Гонти і Стельмаха. Очищено 34 колодязі зливової каналізації, замінено пошкоджені решітки, кришки люків на дев’яти колодязях зливової каналізації.

Щодо приміщення на вул. Він-ницькій, 59, то рішенням виконавчого комітету від 12.07.2001 р. №523 комітету самоорганізації населення мікрорайону Лезневе передано в постійне користування земельну ділянку площею 0,69 га під ощадну касу та поштове відділення на вул. Вінницькій, 55, з якої рішенням двадцять шостої сесії міської ради від 05.10.2005 р. №33 було вилучено в земельний запас міста земельну ділянку площею 300 кв. м — в користуванні там залишилось 390 кв. м. Після проведення конкурентних процедур у 2007 році було прийнято рішення двадцять шостої сесії міської ради №34 від 25.04.2007 р. щодо погодження місця розташування об’єктів містобудування та надана згода на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, на які надійшли лише по одній заяві (клопотання), в тому числі приватному підприємцю Коростильовій (Мазур) Наталії на земельну ділянку на вул. Вінницькій, 59 площею 300 кв. м під будівництво перукарні. Згодом рішенням двадцять третьої сесії міської ради №26 від 04.02.2009 р. надано в оренду земельну ділянку площею 0,03 га фізичній особі-підприємцю Мазур Наталії під будівництво перукарні на вул. Вінницькій, 59 та укладено договір оренди.

Щодо будівництва дитячого садка в мікрорайоні Лезневе повідомляємо, що Програмою розвитку освіти міста Хмельницького на 2012-2016 роки, затвердженою рішенням п’ятнадцятої сесії Хмельницької міської ради від 29.02.2012 р. №7, передбачено будівництво дошкільного навчального закладу у провулку Шостаковича (мікрорайон Лезневе). Управлінню капітального будівництва дане доручення щодо замовлення відповідної документації з землеустрою для відведення земельної ділянки у провулку Шостаковича для будівництва дошкільного навчального закладу. Комунальне підприємство проектно-розвідувальних робіт по землевпорядкуванню розробили матеріали на земельну ділянку площею 0,8637 га під будівництво дошкільного навчального закладу на 200-250 місць на вул. Шестаковича, 28.

Та через те, що рішенням 28-ї сесії міської ради від 26.02.2010 р. №16 громадянам Гарматюк В.Т. та Гарматюку П.А. передано у спільну сумісну власність для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку на вул. Московській, №13/1 площею 280 кв. м, яка розташована на ділянці, де планується будівництво дошкільного закладу, вживаються заходи щодо вилучення зазначеної ділянки. Рішенням 13-ї сесії Хмельницької міської ради №37 від 14.12.2011 р. вирішено викупити земельну ділянку для суспільних потреб площею 280 кв. м на вул.Московській, 13/1, а департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів доручено запропонувати громадянам Гарматюк В.Т. та Гарматюку П.А., як компенсацію вартості земельної ділянки, іншу рівноцінну земельну ділянку площею до 500 кв. м для ведення особистого селянського господарства в мікрорайоні Лезневе.

Тепер щодо діяльності комітету самоорганізації населення. До складу комітету входять 13 осіб, які працюють на громадських засадах. Комітет самоорганізації населення мікрорайону у своїй діяльності керується Законами України “Про органи самоорганізації населення”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, Статутом територіальної громади міста. Голова комітету Поліна Мазур обрана таємним голосуванням на звітно-виборній конференції мешканців мікрорайону. На своїх засіданнях комітет розглядає важливі питання життєдіяльності мікрорайону. Відповідно до затвердженого плану роботи комітет у 2011 році провів 11 засідань, в поточному році — три. Наприклад, з початку року розглянуто питання щодо прокладання водогону на вул. Московській; про стан благоустрою вулиць, садиб, прилеглих територій, кладовищ; про стан роботи комітету з мешканцями мікрорайону щодо погашення заборгованості за вивіз твердих побутових відходів. Тричі на тиждень проводиться прийом громадян: у минулому році видано 846 довідок різного характеру, в цьому році — 305 довідок; розглянуто 26 заяв і скарг громадян. Комітет спільно з громадськістю мікрорайону організовує суботники до Дня довкілля (у цьому році прибрано та посаджено квіти біля приміщення комітету) вздовж автомагістралі облаштовано спортивний майданчик (футбольне і волейбольне поля) за кошти мешканців мікрорайону С.Федюченка і А.Шевчука. Щороку комітет організовує та проводить святкові заходи до Дня Перемоги. Активну участь комітет бере й у святкуванні Дня міста. Спільно з закладами, розташованими у мікрорайоні, організовує благодійну допомогу дітям з особливими потребами, малозахищеним громадянам, ветеранам.

Щороку комітет надає пропозиції щодо виконання першочергових робіт впродовж року, які включаються до Програми соціально-економічного розвитку міста. Перспективний план розвитку мікрорайону оприлюднений на інформаційному стенді в приміщенні комітету.

За пропозицією комітету розроблений паспорт мікрорайону, в якому зазначена інформація про чисельність і структуру населення, наявні об’єкти соціальної і житлово-комунальної сфери та нагальні проблеми мікрорайону.

Валерій Лесков, секретар міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *