Соціум

Валерій Буяновський: “Політика зачекає, нам треба бути ближчими до проблем людей”

Чому людина виходить з політичної партії, від імені якої обирається народним обранцем, залишає її фракцію? І з якими настроями та почуттями продовжує виконувати свої обов’язки? Про це та інше наша розмова з депутатом міської ради Валерієм Буяновським.

Чому людина виходить з політичної партії, від імені якої обирається народним обранцем, залишає її фракцію? І з якими настроями та почуттями продовжує виконувати свої обов’язки? Про це та інше наша розмова з депутатом міської ради Валерієм Буяновським.

— Валерію Костянтиновичу, ваш вихід з ВО “Батьківщина” та її фракції — це наслідки чого: образа на щось, зміна політичної орієнтації, вплив якоїсь сторонньої сили?
— Це було свідоме особисте рішення. Депутатом міської ради я обраний вдруге, отож накопичив відповідний досвід: і депутатський, і політичний. Насамперед, вважаю, що, будучи обраним не за партійними списками, а від конкретного виборчого округу, зобов’язаний своїм мандатом саме виборцям і відповідальний за свою діяльність та вчинки на депутатському місці лише перед ними. Разом з іншими колегами, які вже вийшли з фракції ВО “Батьківщина” і сформували депутатську групу “За добробут хмельничан!”, вважаю, що політики в міській раді бути не повинно, єдина сила, якій ми маємо слугувати, — це громада міста. Отож єдиною можливою для нас має бути партія міста Хмельницького, яка дбає про інте-реси хмельничан, а не про політиків-вождів та партійних функціонерів. Ми не за “червоних” і не за “білих”, ми — за своїх виборців.

— Але у зриві сесії міської ради депутатами, зокрема з вашої групи “За добробут хмельничан!”, дехто вбачає саме політику, а конкретно — відповідний вплив з боку політичної сили: Партії регіонів…
— Ці “дехто” видають бажане за дійсне, намагаються використати те, що сталося, у власних цілях з прицілом на нинішні парламентські вибори. Насправді все зовсім не так, хоча, треба визнати, навколо нашої групи почалася певна політична метушня. Але якогось тиску на нас не було. На жаль, ці “дехто” або просто не розуміють ситуації, яка склалася у міській раді, або свідомо заплющують на неї очі. Насправді ж наш крок — це бажання підняти статус депутата міської ради, який не повинен залежати від політики та політиків-функціонерів. Наша політика — це дороги, благоустрій, комфортне життя хмельничан. Діяти у цьому маємо разом єдиною командою, не поділяючись на “своїх” депутатів для влади чи певної партії та “інших”. Такий розподіл є приниженням особи депутата, обраного людьми. Якщо хочете, це можна вважати причиною, котра спонукала вийти з фракції та партії.

— У чому полягає ваша відповідальність перед виборчим округом і виборцями?
— Мій округ №24: вулиці Пилипчука, Водопровідна, частина Проскурівської, Франка, Шевченка і Свободи. Від мешканців округу маю 40 доручень, над виконанням яких і працюю. На жаль, коштів, які виділені на їх реалізацію, замало, тому з усього переліку впродовж перших двох кварталів нинішнього року вдалося виконати лише дев’ять доручень. Так, зроблений ремонт покрівлі на вулиці Франка, 18, очищені зелені насадження на вул. Шевченка, 35, 40. Вдалося частково відстояти права мешканки з вул. Подільської у її конфлікті з сусідами, юридична допомога їй надаватиметься і надалі. П’ятьом особам на їх прохання виділена матеріальна допомога. Найближчим часом буде здійснено ремонт покрівлі у будинках на Подільській, 140 та Франка, 1, розпочнуться роботи з ремонту доріг та благоустрою дворових територій на вул. Подільській, найближчим часом буде здійснений ремонт дороги на вулиці Водопровідній та в провулку Шевченка, ремонт під’їзду в будинку на Франка, 18. У планах цього року і впорядкування дитячого майданчика на Подільській, 147/1-149. На жаль, такі роботи на вул. Шевченка, 40 довелося відкласти на наступний рік. До кінця нинішнього року благоустрій дворових територій планується здійснити на вулицях Водопровідній та Річковій. На прохання мешканців будинків №№147/1-149 на Подільській, я звернувся до начальника міського відділу УМВСУ щодо наведення порядку в їхньому дворі, де люди страждають у вечірній та нічний часи від “гуляння” молоді. Правоохоронці мають цей порядок навести і забезпечити людям спокій. Також звернувся до колег-депутатів підтримати ініціативу мешканців вул. Завадського щодо обмеження руху транспорту поблизу будинку №14/1, де є серйозна небезпека. Це не мій виборчий округ, але за допомогою вони звернулися до мене і я обов’язково намагатимусь допомогти. Як і всім іншим, хто буде звертатися.

Прийом громадян здійснюю щомісячно першого і третього вівторка у ЖЕКу №2 з 16.00 до 18.00.

Змушений повторити, що зробленого поки що недостатньо для фактичних потреб округу, але все залежить від виділеного кошторису.

— З депутатських звітів видно, що є округи, де коштів задіяно значно більше, відповідно більше і обсягів зроблених робіт. Це не пов’язано з тим же розподілом депутатів на “своїх” та “інших”?
— Не хочеться думати про це, адже у різних мікрорайонах міста є й різні за вагомістю проблеми. Принаймні, особисто я зроблю все, щоб усі звернення моїх виборців були належним чином реалізовані. Сподіваюся і на підтримку колег у міській раді.

— Маєте на увазі депутатську групу “За добробут хмельничан!”?
— Її насамперед. Спільно вважаємо, що політика зачекає, а нам треба бути ближчими до проблем конкретних людей. Такими, наприклад, є діти-сироти та діти-інваліди. Отож, крім роботи на своїх округах, ми взяли на себе додаткове зобов’язання опікуватись дитячим будинком, що на Львівському шосе, та дітьми з обмеженими можливостями товариства “Оберіг”. У цих дітей не повинно бути нещасливого дитинства і ми повинні зробити все можливе, щоб вони не відчували себе беззахисними та обділеними.

Підготував Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *