Соціум

Європа в Хмельницькому Минулої п’ятниці в місті відзначали День Європи

Було, на що глянути вдень на головній вулиці міста, видовищним став і вечір. У сутінках завирували танцюристи просто неба. Дами у пишних білих сукнях та кавалери у фраках продемонстрували хмельничанам та гостям нашого міста танці різних європейських країн.

Було, на що глянути вдень на головній вулиці міста, видовищним став і вечір. У сутінках завирували танцюристи просто неба. Дами у пишних білих сукнях та кавалери у фраках продемонстрували хмельничанам та гостям нашого міста танці різних європейських країн. Дійство відбулося поблизу музею історії міста, і це не випадково, бо було приурочене Міжнародному дню музеїв. Лунала на святкуванні “Європейської ночі музеїв”, а саме так називалась урочистість, музика французька, англійська, рідна українська… Вокальними композиціями потішили люд, який згуртувався на видовищі, місцеві вокалісти-початківці, серед них — представники молодіжного театру Хмельницького національного університету “Глорія”. Яскравою зробили програму студенти торговельно-економічного інституту. Піснею потішили голосисті вокалістки інституту Наталя Суходола та Марія Мазур. У театралізованому танці хореографічна група “Модерн” відтворила сцену з відомої шекспірівської п’єси “Ромео і Джульєтта”. Дійство об’єднало не тільки молодих артистів, цікаву виставу про лицарське суперництво і любов зіграли театр-студія “Хранители наследия” під керівництвом Радиміра Міляра і Тетяни Чигрін. Завершилася “Ніч музеїв”, а заразом і День Європи вогняним шоу.

“За дійством спостерігала від початку до кінця, хотілось покружляти у танці разом з танцюристами, а от вогняне шоу мені не дуже сподобалося, бо боюся вогню”, — поділися враженнями хмельничанка Тетяна Пир.

Усі дійства, які відбувалися на Проскурівській, — мистецький символ єдності європейських країн. Прагнуть бути європейськими й не мистецькі галузі, сподіваємося, Хмельницький таки досягне цього рівня.

Наш кор.
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *