Соціум

У центрі уваги — результати конкурсу перевізників

Як відомо, з початку травня в місті мала розпочатись оновлена система пасажирських перевезень за результатами спеціального конкурсу. Але вони були оскаржені у суді за позовом одного з конкурсантів — підприємства “Хмельницьке таксі”. Зі свого боку міська рада вирішила детально познайомитися з цією ситуацією, для чого була…

Як відомо, з початку травня в місті мала розпочатись оновлена система пасажирських перевезень за результатами спеціального конкурсу. Але вони були оскаржені у суді за позовом одного з конкурсантів — підприємства “Хмельницьке таксі”. Зі свого боку міська рада вирішила детально познайомитися з цією ситуацією, для чого була створена тимчасова депутатська комісія з представників усіх фракцій, яку очолив Олександр Симчишин, керівник депутатської групи ВО “Свобода”. Днями відбулося робоче засідання цієї комісії в управлінні транспорту і зв’язку, яке організувало та проводило конкурс перевізників.

Знайомство з матеріалами конкурсу викликало у членів комісії чимало запитань. Анатолія Собка, наприклад, здивувало, чому досвідчене підприємство “Хмельницьке таксі” було зняте з конкурсу, а недавно створене “Купава” перемогло в одному з лотів. Віктор Паламарчук відзначив невідповідність ліцензійних документів у деяких конкурсантів, які виявились переможцями, а Віктор Савчук вбачає у результатах конкурсу лобіювання інтересів окремих його учасників. Натомість його колега Петро Кузьмін, який очолює управління транспорту та зв’язку, запевнив, що “ми готові до перевірки на всіх рівнях, зокрема прокуратурою, адже конкурс відбувся за діючим законодавством та всіма визначеними умовами”.

Комісія на місці ознайомилася також з готовністю автобаз перевіз-ників до роботи за новою схемою. За словами Олександра Симчишина, жодна з чотирьох, на яких побували депутати, не була готова до вимог конкурсу. Свою роботу комісія продовжить і результати доповість депутатському корпусу.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *