Соціум

Живим — довічна вдячність, загиблим — світла пам’ять

Напередодні Дня Перемоги в сесійній залі Хмельницької міської ради керівництво міста вітало ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Напередодні Дня Перемоги в сесійній залі Хмельницької міської ради керівництво міста вітало ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Міський голова Сергій Мельник, звертаючись до учасників урочистостей, наголосив: “Для мене, як для представника молодшого покоління, велика честь бути сьогодні з вами, разом із вашими дітьми, онуками, правнуками вклонитися вашому героїзму, жертовності, мудрості та силі духу. Всі хмельничани, міська рада, виконавчий комітет, я, як міський голова, складаємо наш доземний уклін, віддаємо честь і шану вам — живим героям-визволителям рідної землі, а також світлій пам’яті ваших загиблих бойових товаришів”.

У своєму вітальному слові міський голова пошанував ветеранів-фронтовиків: Григорія Сергійовича Атаманюка, Олександра Васильовича Випірайленка, Марію Дмитрівну Кузьмічову, наших проскурівських підпільників: Анастасію Онуфріївну Герасимову, Раїсу Павлівну Літинську, Юхима Кириловича Нетягу, Марію Миколаївну Ченаш, столітніх ветеранів — кавалера орденів “Червоної зірки” та “За мужність” Михайла Савелійовича Коцюра та кавалера орденів “Червоного прапора” та “Вітчизняної війни” Петра Пимоновича Лавренюка.

“Влада міста, — сказав міський голова, — головним пріоритетом якої стали щоденні проблеми, потреби та добробут кожного хмельничанина, пам’ятає про ветеранів та намагається робити все від неї залежне, щоб привітним і безхмарним був кожен ваш день…”. Сергій Мельник подякував ветеранам-фронтовикам за участь у патріотичному вихованні молоді, за активну позицію та уроки життєвої мудрості. Він розповів про те, як реалізується система заходів щодо соціальної підтримки майже семи тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни, з них 143 учасники бойових дій, 502 інваліди війни, 193 вдови, 4420 учасників трудового фронту, 1688 членів сімей загиблих та померлих ветеранів, що прописана в “Комплексній програмі “Піклування” на 2012-2016 роки”. Для інвалідів війни та прирівняних до них осіб за рахунок бюджетних коштів проводяться капітальні ремонти житлових будинків і квартир. У 2011 році для 84 осіб для ремонту осель було використано майже 600 тис. грн. За рахунок коштів міського бюджету замінено непридатне газове обладнання для 36 осіб на суму 100 тис. грн. Ветерани міста отримали разову грошову допомогу до Дня Перемоги на суму понад 6 млн. грн., тоді як торік — на суму понад 4 млн. грн. З міського бюджету здійснюється виплата надбавки до пенсії членам Проскурівського підпілля, партизанам, визволителям м. Хмельницького. Минулого року матеріальну допомогу з міського бюджету надано майже 4,5 тисячі осіб на суму понад 700 тис. грн. Як і в попередні роки, цьогоріч бюджетом міста передбачено фінансову допомогу громадським організаціям інвалідів та ветеранів на реалізацію соціальних проектів на суму 100 тис. грн. Ветерани проходять оздоровлення у міському рекреаційному центрі “Берег надії”.

До вітання приєдналися голова ради міської ветеранської організації Мунір Садиков, який зазначив, що ветерани постійно відчувають підтримку влади міста, голова обласної ветеранської організації Володимир Купратий, а також голова міського Товариства інвалідів Великої Вітчизняної війни Тимофій Величко.

Талановита молодь міста подарувала учасникам урочистостей гарні музичні вітання, а влада міста пошанувала продовольчими наборами та матеріальною допомогою. Були, як завше, квіти та фото на пам’ять із міським головою.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *