Соціум

У нас буде фестиваль угорської культури

За підсумками чергового засідання виконавчого комітету, яке провів міський голова Сергій Мельник, члени виконкому ухвалили 69 важливих рішень з різних галузей життєдіяльності міста.

За підсумками чергового засідання виконавчого комітету, яке провів міський голова Сергій Мельник, члени виконкому ухвалили 69 важливих рішень з різних галузей життєдіяльності міста.

Одним із прийнятих рішень надано дозвіл на проведення фестивалю “Дні культури та виноробства Угорщини в Україні”. Подібні фестивалі вперше будуть проведені в десяти містах України. Фестиваль-ярмарок вже відбувся у Львові. Передбачається, що в Хмельницькому він триватиме 8-13 травня на майданчику поблизу кінотеатру ім. Т.Шевченка, буде естетично оформлено, зібрано та установлено пересувне містечко з дерев’яних будиночків, естрадну сцену та інші споруди. Планується участь у фестивалі п’яти угорських рестораторів та понад двох десятків виноробів. У рамках фестивалю будуть організовані конкурси, виступи фольклорних та професійних ансамблів Угорщини та Хмельниччини, виставки витворів народних умільців, майстер-класи для спеціалістів, ділові зустрічі бізнесменів Угорщини та Хмельницького.

Також у ході засідання виконавчого комітету розглянуті питання та ухвалені рішення: про організацію робіт з благоустрою території міста; про організацію постійно діючої виставки-ярмарку з торгівлі продовольчими товарами на вул. Лісогринівецькій, 16/1; про надання дозволу міській аварійній службі на водних об’єктах на проведення реконструкції існуючого причалу та будівництво нового причалу.

Традиційно прийняті рішення щодо квартирного обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, про надання дозволів на експлуатацію об’єктів поводження з небезпечними відходами, про призначення піклувальників для неповнолітніх сиріт, про внесення пропозицій на розгляд сесії міської ради.

Вирішили також внести на розгляд сесії міськради пропозицію про надання дозволу на зміну організації дорожнього руху вулицею Завадського, а саме: вулицею Завадського, на ділянці від вулиці Проскурівського підпілля до вулиці Гагаріна, встановити дорожні знаки 5.31 “Житлова зона”, згідно зі схемою, погодженою з Державтоінспекцією.

Члени виконкому прийняли рішення з інших питань, які стосуються діяльності галузей соціального захисту, ЖКГ, комунального майна, архітектури. Частина прийнятих рішень спрямована на врегулювання земельних відносин, оформлення права власності та розвиток торговельної мережі міста тощо.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *