Соціум

“Полум’я душі — серцям наступних поколінь”

У рамках програми з відзначення 67-ї річниці Великої Перемоги у центральній міській бібліотеці відбулась урочиста презентація книги “Полум’я душі — серцям наступних поколінь”. Ця книга, яка розповідає про…

 

У рамках програми з відзначення 67-ї річниці Великої Перемоги у центральній міській бібліотеці відбулась урочиста презентація книги “Полум’я душі — серцям наступних поколінь”. Ця книга, яка розповідає про героїчні подвиги хмельничан у роки Великої Вітчизняної війни, їх сумлінну працю з відбудови України та виконання почесного обов’язку в лавах Збройних Сил, побачила світ за ініціативи ради міської організації ветеранів України та за сприяння Хмельницького міського голови Сергія Мельника. Учасниками свята презентації, яке організували міське управління культури і туризму, бібліотека та культурно-мистецький центр “Ветеран”, стали герої нарисів цієї книги, її авторський колектив, представники громадськості, молодіжних організацій.

 

З виходом книги з друку ветеранів та її авторів привітали депутати міської ради Словян Воронецький, начальник управління праці та соцзахисту населення та Альбін Тарчевський, який очолює управління культури і туризму. Про задум створення книги та роботу над нею розповіли голова ради міської організації ветеранів України Гаптульмунір Садиков, упорядник книги Геннадій Тукачов, один з її авторів Іван Михайлівський. Своїми спогадами про минулу війну поділилися герої книги: учасник Проскурівського підпілля Юхим Нетяга та голова міської спілки колишніх в’язнів фашистських концтаборів Панас Сторожук. Як висловився Гаптульмунір Садиков: “Цю книгу ми випустили з надією, що вона допоможе Україні вийти на сучасний рівень розвитку, зробить свій внесок у патріотичне виховання її молодих поколінь сьогодні й у майбутньому”.

Художньою окрасою свята став виступ народного ансамблю “Мелодія” культурно-мистецького центру “Ветеран”, а працівники ЦБС технічними засобами та організованими книжковими виставками допомогли відчути героїзм минулого та поєднати його з сьогоденням.

Володимир РАЗУВАЄВ
Фото Дмитра СВІДЕРСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *