Соціум

Турнір пам’яті Олега Онищука

Хмельницький приймав учасників традиційного V Всеукраїнського турніру з вільної боротьби серед юніорів 1992-1994 років народження та жінок, присвячений пам’яті Героя Радянського Союзу, старшого лейтенанта Олега Онищука, який у 27-річному віці загинув в Афганістані, виконуючи військовий обов’язок.

Хмельницький приймав учасників традиційного V Всеукраїнського турніру з вільної боротьби серед юніорів 1992-1994 років народження та жінок, присвячений пам’яті Героя Радянського Союзу, старшого лейтенанта Олега Онищука, який у 27-річному віці загинув в Афганістані, виконуючи військовий обов’язок.

Популярність і рівень цих змагань зростають, адже цьогоріч у ньому взяли участь понад 20 команд з 16 областей України, а також вперше завітали до нашого міста спортсмени з Молдови та Білорусі. Тон задавали 11 переможців і призерів чемпіонатів світу та Європи серед кадетів, які нині перейшли в юніорську вікову групу. На урочистому відкритті турніру, що проводився за ініціативи Хмельницького обласного відділення НОК України, з привітанням виступив його голова Іван Гладуняк, який підкреслив важливість цього спортивного заходу в патріотичному вихованні молоді, відзначив високі досягнення борців Хмельниччини на всеукраїнській та міжнародній аренах, підтримку кандидатів від нашого краю на Олімпіаду-2012.
Серед почесних гостей і організаторів були також начальники обласного і міського управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту, голови обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств, олімпійський чемпіон Сергій Нагорний, керівники обласної федерації вільної боротьби та обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

У показових виступах свою майстерність показали бійці військової частини спецпризначення, в якій служив Олег Онищук, а також гурт “Висота” колишнього його бойового побратима Валерія Лобова.

Самі змагання пройшли на високому спортивному та емоційному рівні, переможцями у своїх вагових категоріях стали: юніори: 50 кг — Тарас Маркович (м. Бровари — Тернопільська обл.), 55 кг — Денис Мартинюк (м. Бровари — Запорізька обл.), 60 кг — Вадим Духно (м. Харків), 66 кг — Данило Мірошніков (м. Новград-Волинський), 74 кг — Ігор Чеберко (м. Донецьк), 84 кг — Максим Швець (м. Донецьк), 96 кг — Андрій Власов (м. Хмельницький), 120 кг — Сергій Кречун (м. Хмельницький), жінки: 44 кг — Ілона Семків (м. Долин), 48 кг — Ірина Рибак (м. Львів), 51 кг — Ольга Шнайдер (м. Львів), 55 кг — Тетяна Кіт (м. Львів), 59 кг — Вікторія Бабій (м. Бровари — Волинська обл.), 63 кг — Ганна Телькова (м. Київ), 67 кг — Альбіна Лєханова (м. Донецьк), 72 кг — Марина Панчоха (м. Київ).

Вперше в цьому році проводились сутички в абсолютній ваговій категорії, а символічним стало те, що переміг господар змагань, призер у категорії 96 кг — Андрій Власов (на фото зверху).

Окрім двох переможців, серед хмельничан було й кілька призерів: Антон Краснюк (84 кг) та Ольга Корольчук (67 кг) посіли другі сходинки, а Вікторія Тарчинська (72 кг) стала третьою. Усі призери отримали від організаторів медалі, кубки, подарунки та грошові винагороди.

Віктор Флентін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *