Соціум

“Звільняли” небесні ліхтарики заради “Рідного Поділля”

Днями на міському пляжі в нічний небосхил було запущено сотню небесних ліхтариків. Так активісти Першого соціального фонду відзначили старт проекту “Рідне Поділля”.

Днями на міському пляжі в нічний небосхил було запущено сотню небесних ліхтариків. Так активісти Першого соціального фонду відзначили старт проекту “Рідне Поділля”.

Побачити рідний край з іншого боку можна буде завдяки спеціальному Інтернет-ресурсу. Відкриття сайту заплановане на 25 січня. На ньому кількома іноземними мовами, поки що вісьмома, можна буде з головою поринути в подільські традиції, культуру, історію, дізнатися про те, чим живуть, що їдять, як одягаються, відпочивають подоляни. Але головна родзинка в тому, що ця рекламна кампанія Хмельниччини у світовій павутині робитиметься руками молоді. Організатори, залучившись підтримкою міської та обласної влади, хочуть, аби вся інформація на сайті була здобута школярами та студентами.

“Ми вестимемо переговори з управліннями освіти та культури не лише в обласному, але й районних центрах. Через них налагодимо зв’язки з навчально-виховними установами. А вже директори на місцях координуватимуть роботу учнів та студентів. Кожен профільний заклад буде досліджувати і вивчати тему, на якій спеціалізується. Наше ж завдання — систематизувати зібрану інформацію та розмістити її в мережі”, — розповідає провідний спеціаліст Першого соціального фонду Дмитро Голованов.

Старт свого проекту ініціативна група вирішила відзначити в оригінальний спосіб: запустити вогняні повітряні кулі. Більшість учасників прийшла на вечірній міський пляж цілими сім’ями.

12-річний Вадим Федаш завітав сюди з батьком. Хлопчик не лише вперше запускав, але й взагалі вперше бачив таку дивину. “Дуже сподобалося. Мені перепало два ліхтарики. Щоб вони полетіли, ми з татом спочатку їх запалили, трохи потримали, а потім відпустили. Вгору кулі піднімалися дуже швидко”, — каже хлопчик.

Не менше вражень було й у дорослих. 25-річний Олександр Ципко разом із тіткою та двоюрідною сестричкою також успішно виконали місію запуску. Молодий чоловік каже, що дуже цікаво спостерігати за тим, як ліхтарі повільною вервечкою тягнуться небесною гладдю. “Видовище заспокоює, тому обов’язково треба буде повторити ще”, — пообіцяв Сашко.

Ольга Цимбалюк
Фото Андрія МАСЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *