Без категорії

Бюджетний рік місто закінчить без проблем із зарплатнею бюджетникам та оплатою за енергоносії

Серед 58 питань, винесених на розгляд тринадцятої сесії Хмельницької міської ради, під номером першим було внесення змін та доповнень до бюджету м. Хмельницького на 2011 рік.

Серед 58 питань, винесених на розгляд тринадцятої сесії Хмельницької міської ради, під номером першим було внесення змін та доповнень до бюджету м. Хмельницького на 2011 рік. Як доповіла начальник фінансового управління Наталя Степанова, загальний фонд бюджету міста збільшено на 9959600 гривень за рахунок дотації, що надійшла від держави на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів. Видатки загального фонду бюджету міста збільшено на 11259127 гривень. Завдяки цим коштам повністю забезпечено такі пріоритети, як виплата заробітної платні бюджетникам та розрахунки за енергоносії, спожиті бюджетними установами. Звичайно, дечим, менш значимим на даний момент, аніж соціальний блок, таки довелося поступитися. Загалом, суттєвих зауважень чи пропозицій, які б несли зміни до розподілу коштів бюджету, у депутатів не виникало.

Значно довше й активніше обговорювались ставки єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності — фізичних осіб, про які інформував начальник державної податкової інспекції у м. Хмельницькому Руслан Мединський. Перша група платників єдиного податку, до яких входять: роздрібна торгівля з торговельних місць на ринках (виключно), надання індивідуальних послуг, а також ремонт побутових виробів та предметів особистого вжитку матимуть 10-відсоткову ставку, на всі інші види діяльності буде 20% ставки єдиного податку. Депутат Надія Кнець спробувала внести пропозицію про 5% ставки єдиного податку для підприємців, торгове місце яких становить два квадратні метри. Їх, за підрахунками, мовляв, набереться 500-600 осіб. Однак цю пропозицію депутати не підтримали. Вислухавши різноманітні аргументи та судження, рішення з даного питання депутати проголосували в цілому. Загалом, було дано протокольне доручення заступнику міського голови Ірині Ковальчук вивчити це питання комісійно і, якщо виникне потреба, внести зміни в прийняте рішення щодо конкретних персоналій підприємців.

Наступні кілька питань сесія голосувала майже в автоматичному режимі, оскільки попередні обговорення на засіданнях комісій дали вичерпні відповіді щодо їх одноголосного прийняття.

Більш детальний звіт про засідання сесії читайте в наступному номері газети.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *