Соціум

Наталія Королевська: “Головне завдання — звільнити Юлію Тимошенко…”

Минулого тижня в нашому місті знову побувала народний депутат України, голова парламентського комітету з питань промислової та регуляторної політики Наталія Королевська. У рамках візиту вона зустрілась із очільниками краю, журналістами, а також взяла участь в акції протесту на майдані Незалежності, на який з’їхались підприємці із західних регіонів України, протестуючи проти Закону “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності”.

Минулого тижня в нашому місті знову побувала народний депутат України, голова парламентського комітету з питань промислової та регуляторної політики Наталія Королевська. У рамках візиту вона зустрілась із очільниками краю, журналістами, а також взяла участь в акції протесту на майдані Незалежності, на який з’їхались підприємці із західних регіонів України, протестуючи проти Закону “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності”.

А під час розмови із журналістами пані Королевська наголосила, що основною метою мітингів нині є показати владоможцям, що саме народ є істинною владою в країні. “Нині Україна знаходиться на 152 місці в світі за показниками ефективності ведення бізнесу, а це абсолютно не сприяє ні розвитку підприємництва, ні залученню іноземних інвестицій в економіку країни, — стверджує Наталя Королевська. — З кожним днем влада все більше демонструє свою неадекватність та нездатність відстоювати інтереси бізнесу й захищати права простих українців. Своїми ганебними діями владоможці і політики власноруч провокують людей виходити на майдан у пошуках правди, а тому, на жаль, найважливіші процеси тепер відбуваються не у парламенті, а на вулиці”.

Відповідаючи на запитання журналістів, вона не обійшла увагою й ситуацію щодо засудження екс-прем’єрки Юлії Тимошенко. “Нині головне наше завдання — звільнити Юлію Тимошенко, — наголосила вона. — Якщо лідерка “Батьківщини” й надалі залишатиметься за ґратами, майбутні вибори вже можна вважати нелегітимними”. Королевська переконана, що регіонали ціленаправлено фабрикують кримінальні справи щодо лідера опозиції, про що свідчать навіть результати нещодавнього голосування у Верховній Раді за закон, який мав би скасувати деякі статті Кримінального кодексу України, декриміналізуючи тим самим економічні злочини, серед яких і стаття 365, за якою засуджено Тимошенко. “За закон проголосували, але статтю, яка дала б свободу Тимошенко, залишили”, — наголосила депутат. За її словами, не підтримавши цих поправок до Кримінального Кодексу, влада порушила обіцянки перед ЄС припинити політичні переслідування екс-прем’єрки та не виправдала довіри українців, які вірили, що справедливість може відновитись. “Донедавна я особисто підтримувала зв’язок з Юлією Тимошенко через її дочку та адвоката, але владці вже настільки перелякані, що вирішили обірвати будь-які контакти із лідеркою опозиції. Вони бояться, що вона з СІЗО вестиме справи, даватиме вказівки, які їм не вигідні, — розповіла нардеп. — Свою заборону вони пояснюють тим, що Тимошенко хвора і не може зустрічатися з дочкою та адвокатом, але разом з тим вони не припиняють слідчих дій, а отже, для них вона цілком здорова. Ця ситуація обурює, а тому ми подали клопотання до різних судових інстанцій, зокрема й європейських, аби таким чином добитися дотримання прав та свобод для Юлії Тимошенко”.

На світ насувається друга хвиля кризи, проте українці не зовсім відійшли ще після першої, тож наразі важко спрогнозувати, як наша країна житиме в таких складних умовах. “Ми вимагатимемо прийняття антикризової програми, де будуть реальні пропозиції щодо покращення економічного стану в Україні. Бо ті напрацювання, які пропонують влада та її більшість у парламенті, є прямою дорогою в кризу”, — зауважила вона.

Коментуючи ситуацію щодо відносин України та ЄС, Королевська наголосила, що недотримання українськими політиками обіцянок перед Європою є прямим нехтуванням демократичних цінностей. Зокрема, вона відзначила, що, якщо Україна найближчим часом не зверне з цього хибного шляху, на якому роль опозиції в державі зводиться до нуля, незабаром може посилитися європейська ізоляція, що негативно позначиться й на бізнесі.

Окремо вона наголосила на важливості легітимності прийняття Закону “Про вибори”, аби таким чином запобігти їх фальсифікації владою. Також Королевська відзначила, що нині важливо не допустити продажу землі, адже влада, скасувавши мораторій на заборону її продажу, одразу ж розпочне земельний дерибан, в результаті чого у програші залишаться прості українці.

І ще одне. Перебіг масової протестної акції у день її приїзду до нашого міста (на фото), зорганізований, насамперед, громадянським рухом “Вперед”, який Королевська очолює, засвідчує, що якраз у Хмельницькому є неабияка соціальна база для його зміцнення…

Ганна Пасічник
Фото дмитра свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *