Соціум

Ігри ветеранів

В м. Ліньяно (Італія) протягом 12 днів тривали ІІ Європейські ігри майстрів з 20 видів спорту за участю 4108 ветеранів з 61 країни світу п’яти континентів, оскільки змагання були відкритими. Кожен виступав особисто за себе, а в деяких видах, зокрема в естафетному бігу 4х100 м та 4х400 м, допускався інтернаціональний склад команд.

В м. Ліньяно (Італія) протягом 12 днів тривали ІІ Європейські ігри майстрів з 20 видів спорту за участю 4108 ветеранів з 61 країни світу п’яти континентів, оскільки змагання були відкритими. Кожен виступав особисто за себе, а в деяких видах, зокрема в естафетному бігу 4х100 м та 4х400 м, допускався інтернаціональний склад команд.

На спортивні арени виходило чимало відомих атлетів, у тому числі чемпіони та призери Олімпійських ігор: веслувальник Даніель Скарна, волейболісти Лука Кантачолі та Франко Бертолі, велосипедист Віктор Переверзєв, легкоатлетист Віктор Ращупкін. Окремі спортсмени спромоглися виступити в кількох дисциплінах. Серед них 68-річний киянин Борис Ковальський, який відзначився у важкій та легкій атлетиці.

Незважаючи на спекотну погоду та високу вологість, все ж було продемонстровано ряд результатів, котрі перевершували світові та європейські досягнення. Так, у легкій атлетиці відзначилися досвідчені росіянки: 86-річна Ніна Науменко, на рахунку якої три світові рекорди в бігу на 400, 1500 та 5000 м, 71-річна Римма Васіна, здолавши 1500 м за 6 хв. 00.50 с, теж стала рекордсменкою у своїй ваговій групі.

Дніпропетровець Олександр Дриголь (вікова група 45-49 років) метнув вагу 15,88 кг за позначку 20 метрів (20 м 79 см) і майже на два метри перевершив попереднє світове досягнення. Варто зазначити, що він не лише переміг ще й у метанні молота і метальному п’ятиборстві, а налаштований виконати кваліфікаційний норматив у метанні молота на Олімпіаду-2012.

Українські легкоатлети виступили дуже вдало, вигравши 50 нагород, з яких 23 золоті. Найбільше медалей дісталося киянці Валентині Крепкіній (вікова група 45-49 років), яка була кращою в стрибках з жердиною, у довжину, потрійному стрибку та отримала “бронзу” у бігу на 100 м, 80 м з бар’єрами і в стрибках у висоту.

Хороші результати продемонстрували представники України у веслуванні на байдарках та каное, спортивному орієнтуванні, фехтуванні.

З Хмельниччини на цей престижний міжнародний форум прибули троє спортсменів.

У турнірі фехтувальників на шпагах успішно виступив Юрій Мазур з обласного центру, який, здолавши семеро суперників, дійшов до фіналу, де поступився господареві-італійцю з рахунком 7:10 і здобув срібну нагороду.

У легкоатлетів найбільша кількість учасників зібралась у віковій групі 55-59 років, для яких проводився кваліфікаційний відбір і фінали. Анатолій Сорочук  з Чемеровеччини у штовханні ядра посів п’яте місце, а в метанні диска — дев’яте.

У бігу на середні дистанції хмельничан Віктор Флентін фінішував у міжнародній групі спортсменів, яких розділили соті і десяті долі секунди і в підсумку посів два шостих місця (800 м та 1500 м).

ІІІ Європейські ігри майстрів відбудуться в 2015 році в Ніцці (Франція), а у 2015 році Всесвітні ігри майстрів прийме італійське місто Турин, де передбачається прибуття 50 тисяч атлетів-ветеранів зі 120 країн.

Віктор Флентін, учасник змагань

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *