Соціум

Підсумок літніх спортивних ігор

На стадіоні “Авангард” в Ялті 4 жовтня завершилися VІ літні спортивні ігри України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 1996 року народження і молодших, в яких взяли участь 612 спортсменів з 27 регіонів.

На стадіоні “Авангард” в Ялті 4 жовтня завершилися VІ літні спортивні ігри України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 1996 року народження і молодших, в яких взяли участь 612 спортсменів з 27 регіонів.

За команду Хмельниччини виступили 17 атлетів з чотирьох міст і трьох районів, більшість з яких пробилися до залікової дванадцятки, що дало змогу нашій збірній у підсумку посісти 12 місце.

Лідером команди став дебютант всеукраїнських змагань 14-річний Андрій Аліксійчук (на фото під номером 1522), який виборов дві нагороди. Спочатку школяр Чотирбоцької середньої школи, що на Шепетівщині, піднявся на третю сходинку п’єдесталу пошани за виступ у бігу на 1500 метрів. А наступного дня Андрій здобув “срібло” на вдвічі довшій дистанції, подолавши 3000 метрів. Тренує талановитого юнака Руслан Тимощук з Шепетівської ДЮСШ “Колос”.

Вдало виступила наймолодша учасниця — 12-річна Анастасія Колотій з обласного центру фізичного виховання учнівської молоді (ОЦФВУМ). Стрибок у довжину на 5 м 29 см приніс їй четверте місце, а восьмою в цьому виді стала Ірина Несміла. Обоє тренуються в одній групі у Вадима Крушинського. Настя також додала очок команді за дев’яте місце у потрійному стрибку.

П’яті місця спромоглися зайняти: Юрій Мегега, ОЦФВУМ у бігу на 400 м, Іванна Аврамчук, з Полонного у бігу на 400 м та Наталя Ручківська зі Старокостянтинова (потрійний стрибок). До десятки кращих також увійшли: Едуард Забуженко, Володимир Лещук (Хмельницький), Тетяна Ящишина (Ярмолинці) у спортивній ходьбі, Людмила Гулай (Кам’янець-Подільський) у метанні диска, а також естафетні команди юнаків та дівчат.

Виступ хмельничан вважаю успішним, враховуючи те, що інші регіони виставили, в основному, від 20 до 60 спортсменів та й мають значно кращі умови для тренувань. Варто подякувати нашим подільським фахівцям, котрі виховують здібну молодь, здатну конкурувати на всеукраїнському рівні. Це — Любов Івчук (Полонне), Анатолій Новіков та Олена Лещенко (Хмельницький), Євген Тараканов (Ярмолинці), Володимир Гоняк та Віктор Собятович зі Старокостянтинова, Олег Вергуш з Кам’янця-Подільського.

Віктор Флентін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *