Соціум

Як ви ставитеся до свята Дня працівників торгівлі?

Любов Савченко, вихователь:
— Професій є багато і кожна з них почесна, бо вона потрібна країні й людям. Професія продавця особлива, тому що це робота з людьми. Вона вимагає уваги, терпіння, поваги, толерантності. Але в нас в країні не завжди так. А хочеться зайти в крамницю, щоб тебе вислухали, зробити покупки і вийти з хорошим настроєм.

Віктор Романюк, економіст:
— З цією категорією працівників ми зустрічаємося практично щодня на кожному кроці. На те воно і свято, щоб вшановувати тих, хто в будні і вихідні, вранці і ввечері стоїть за прилавком, в торговому залі або ж працює за касовим апаратом. Я думаю, що вони цілком заслуговують на теплі та привітні слова на свою адресу. Прикро тільки те, що в соціальному плані вони мало захищені. Тому шляхом об’єднання своїх рядів відстоюйте власні трудові права, покращуйте соціальні умови життя та оплати вашої нелегкої праці. Зі святом вас!

Євдокія Галатай, пенсіонерка:
— Нині в Україні мало не щодня відзначають те чи інше свято. Але День торговців я святом не вважаю, бо часто стаю свідком або жертвою обману у цій сфері. До прикладу, у мене є маленький внук, я приходжу в магазин, щоб купити йому йогурт. Прошу дати свіжий, бо ж це, мовляв, дитині. Продавець посміхається, запевняє, що його тільки вранці привезли. Приходжу додому, беру окуляри і тільки тепер про всякий випадок дивлюсь на дату виробництва. Уявляєте, сьогодні саме закінчується його термін зберігання. От вам і чесність!

Олеся Жук, студентка:
— Моя позиція щодо цього питання неоднозначна. З одного боку, усі люди, котрі працюють, хоч би один день у рік заслуговують на професійне свято. З іншого боку, саме представники сфери торгівлі доволі часто змушують нас засмучуватись, бо ж пропонують інколи невиправдано дорогі та неякісні товари, при цьому запевняючи нас у протилежному. Не скажу, що за такою схемою діють усі продавці, проте таких немало. Я думаю, що на це свято все ж заслуговують люди, котрі гідно, чесно і совісно виконують свої професійні обов’язки.

Антон Чорний, електрик:
— Я ставлюсь до цього професійного свята позитивно. Думаю, що воно заслуговує, так би мовити, на життя, бо ж у нашому місті саме у сфері торгівлі задіяно багато людей. Тому я хочу їх щиро привітати і побажати здоров’я та наснаги.

Андрій Корчинський, юрист:
— Колись торгівля була зовсім іншою, ніж тепер: люди трудилися на полях, займалися ремеслами, а потім продавали те, що самі створили або виростили. А що ж нині? Спекулянти переповнюють наші ринки. У них одна мета: купити товар у виробника і продати його вдвічі дорожче, і це ще у кращому випадку. Далеко й ходити не треба, зайдіть на наш речовий ринок. Тут в одному кіоску туфлі можна купити за 200 гривень, а в іншому такі ж самі вже 300 гривень. От вам і дивина: як таке може бути, чим одні кращі за інші? А нічим, просто в одного приватного підприємця совісті на грам більше. Тож тут не святкувати треба, а якось боротися з цими явищами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *