Соціум

Пейзажі, графіка та ню Олександра Купчинського

Минулого тижня в приміщенні музею-студії фотомистецтва відкрилася фотовиставка рівненського фотографа Олександра Купчинського. Її він присвятив пам’яті свого батька, який родом з Хмельниччини.

Минулого тижня в приміщенні музею-студії фотомистецтва відкрилася фотовиставка рівненського фотографа Олександра Купчинського. Її він присвятив пам’яті свого батька, який родом з Хмельниччини.

Олександр Купчинський є членом Міжнародної федерації фотомистецтва FIAP (AFІAP), міжнародного об’єднання фотохудожників (UPІ), Фотографічної спілки США (PSA), Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ). Він є багаторазовим учасником та дипломантом багатьох міжнародних виставок в Україні та за кордоном (до 30 країн світу), за свої роботи нагороджений золотою, срібною й двома бронзовими медалями FІAP.

Пейзажі природи різних країн світу, портрети, графіку та фото жінок у стилі ню привіз хмельничанам пан Олександр. У кожній світлині, без перебільшень, відчувається рука майстра, людини, яка живе фотографією, яка у такий спосіб передає свої відчуття, переживання та світосприйняття. Абстрактні графічні роботи, насичені пейзажі, екстравагантні фото жінок, які зустрічають відвіду-вачів музею-студії у чому мати народила, а також щирі та реалістичні портрети людей, очі яких, здається, заглядають у саму душу, розповідають цілу історію життя.

За словами автора, від споглядання однієї і тієї ж світлини відкриваються непомітні раніше деталі, так з’являються й нові відчуття, які формують абсолютно інше сприйняття зображення. “У нас дуже багато талановитої молоді, яка хоче і може розвивати свої здібності, варто їм тільки трішки допомогти. Добре, що нинішні технологічні можливості дозволяють фіксувати яскраві моменти, — каже Олександр Купчинський. — Мені приємно експонувати свої роботи у Хмельницькому, адже цей край певною мірою мені близький та рідний. Приємно, що у вас є такий чудовий музей-студія, де молоді митці можуть демонструвати широкому загалу свої роботи. Сподіваюся, що в подальшому тут виставлятимуться фотороботи й знаних на всеукраїнському та міжнародному рівнях фотомайстрів”.

Привітати із відкриттям фотовиставки завітала керуюча справами міськвиконкому Людмила Черевченко, яка від міської влади вручила рівненському гостю подарунок та квіти й побажала творчих успіхів (на фото), а також висловила сподівання, що ця виставка стане першою з багатьох, які Олександр Купчинський покаже хмельничанам.

Ганна Пасічник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *