Соціум

Кримінал №28

Школяр помер після бійки
На Славутчині під час групової бійки загинув 15-річний школяр.

Шестеро юнаків з Марачіївки подалися на пошуки пригод у сусіднє село Пашуки, де побили 19-річного хлопця. Поквитатися з чужаками вирішили друзі потерпілого. В побоїщі, яке відбулося біля клубу, взяли участь десятеро молодих людей віком від 15 до 23 років. Почесавши кулаки, вони розійшлися додому. Однак 15-річному школяреві пощастило менше за інших — від отриманих травм він на світанку помер прямо в ліжку.

Побитий тихенько зайшов у хату, аби не тривожити рідних. Лише вранці старший брат помітив, що тому зле. Але швидка, яку викликали, вже нічим не змогла зарадити хлопцеві — отримані травми були не сумісні з життям. 
Слідство у справі ще триває і слідчі встановлюють участь кожного у груповій сутичці, але підозрюваний, від ударів якого постраждав хлопчина, затриманий. Ним був 23-річний юнак, за яким у селі закріпилася слава розбишаки. За “умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого” йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

У в’язницю за комп’ютер та спортивний велосипед
У Кам’янці-Подільському 15-річного хлопця судитимуть за крадіжки.

Кілька останніх років він жив із бабусею та дідусем, бо батьки працювали за кордоном.
Вони висилали синові гроші на прожиття, які той дуже швидко розтринькував. Коли гаманець вчергове спорожнів, юнак вирішив його поповнити самотужки: вкрав у власного дядька комп’ютер. Оргтехніку продав у один із сервісних центрів міста за 1500 гривень.

Відчувши смак легких грошей, за декілька днів юний зловмисник спланував іще одну крадіжку. Цього разу жертвами стали господарі будинку в приміському селищі. З їх оселі він виніс електроінструменти та спортивний велосипед на загальну суму 4780 гривень.

Хлопець сховав украдене у заздалегідь підготовленому підвалі, але збути його перекупникам не встиг. Наразі неповнолітній перебуває під вартою і проти нього порушено кримінальну справу. 

За три тисячі гривень убив дві людини
У Летичівському районі дві пенсіонерки загинули від рук сусіда.

Жертвами молодика стали бабусі 86 та 60 років. Чоловік дочекався, коли старенькі отримають пенсію, і вже наступного дня подався до них у гості. Поки господині дивилися телевізор, він тихенько проник у будинок.

Першою від чотирьох ударів молотка по голові загинула старша жінка. Другій жертві дісталося більше десяти ударів цим же предметом. Знайшовши три тисячі гривень, убивця спокійно подався в обласний центр, де за ніч й спустив їх на розваги.
Мертвих пенсіонерок за добу знайшла сусідка. Наразі міліціонери вже затримали винуватця, якому загрожує довічне ув’язнення.

За інформацією центру зв’язків із громадськістю УМВС України 
в Хмельницькій області, підготувала Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *