Соціум

Екс-мера Кам’янця Анатолія Нестерука ув’язнили на чотири роки

Такий вирок колишньому міському очільнику виніс Дунаєвецький районний суд. Разом із ним засудили і його спільника — керуючого справами виконавчого комітету міської ради Миколу Нечая.

Обох звинувачують у зловживанні службовим становищем. У той же час суд виправдав їх у частині інкримінованого їм хабарництва, відхиливши відповідні докази обвинувачення.

Нестерука засудили до чотирьох років ув’язнення з позбавленням права займати посади у відповідних органах терміном на три роки, а Нечая — до трьох років умовного відбування покарання з випробуванням на один рік на підставі ст. 75 Кримінального кодексу (звільнення від відбування покарання з випробуванням).

Засуджені винними себе не визнають. Їх адвокати мають намір оскаржити це рішення.

Нагадаємо, що СБУ затримала обох ще 20 вересня минулого року. Тоді повідомлялося, що тепер вже колишній керманич міста в жовтні 2009 року пообіцяв місцевим підприємцям виділити 1,5 га землі на будівництво станції техобслуговування та гаражів. За таку послугу мер попросив винагороду — 300 тисяч гривень. Інакше погрожував продати ділянку на аукціоні. Керуючого справами виконкому застукали “на гарячому” в службовому кабінеті, коли йому віддавали останню частину цієї суми — 60 тисяч гривень.

Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *