Соціум

Які ваші побажання нашим медикам?

Дарина Вітковська, швея:
— Лікарям та всьому медичному персоналу у їх професійне свято передусім хотілося б побажати міцного здоров’я та всіх гараздів. Переважна більшість із нас завдячує життям та здоров’ям лікарям, а тому їх праця є дуже важливою та потрібною.

Інна Поліщук, бухгалтер:
— Лікарям, медсестрам, в першу чергу, здоров’я та гідної оплати праці. Адже робота ця дуже відповідальна й особлива — далеко не кожен зможе надати першу допомогу, перев’язати рану тощо. Що вже казати про лікаря, котрому треба безпомилково поставити діагноз, вилікувувати людину, повернути до повноцінного життя.
А щодо нинішніх проблем у медицині, наприклад, стосовно хабарництва, то, вважаю, що тут винні певною мірою самі пацієнти, пропонуючи часом надто великі винагороди і привчаючи до цього медперсонал.

Ольга Тертишна, секретарка:
— Нині у нас медицина на низькому рівні, всі скаржаться на неякісне лікування, нестачу медпрепаратів, хабарництво серед лікарів.
Деякі лікарі і справді зловживають щедрістю пацієнтів і, трапляється, вимагають додаткову плату за надані послуги, але, думаю, якби зарплата тих, хто рятує людям життя, була високою, то й хабарів би ніхто не брав.
У день медика хочеться побажати людям у білих халатах відповідальності у роботі, зарплатні, гідної їх заслуг, і гарних умов праці.

Віра Садовська, прибиральниця:
— Вважаю, що нинішню ситуацію у нашій медицині треба докорінно змінювати. Це ж просто обурливо: за все треба платити і платити немалі кошти! Бо ж лікареві дай, медсестрі дай, всі ліки і препарати купи, а чи допоможе те лікування — ніхто не знає.
Тому кожного дня треба Бога молити, аби всі були живі-здорові, бо дороге лікування сьогодні ні мені, ні рідним, ні знайомим зовсім не по кишені.
Світлана Ткач, медсестра:
— Я працюю у медицині, тому добре знаю, який це нелегкий, більше того — важкий труд. Тому у День медика хочеться побажати всім колегам терпіння, любові до свого ремесла, більше врятованих життів, здоров’я.

Павло Міщенко, водій:
— Вітаю лікарів з професійним святом та бажаю їм усього найкращого.
Однак нині наше медичне обслуговування залишає бажати кращого. Хочу, щоб наша нинішня влада більше уваги приділяла медицині, щоб українці мали можливість отримати доступну та якісну медичну допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *