Соціум

Свято тих, хто вірно служить клятві Гіппократа

Цієї неділі люди найгуманнішої та найпотрібнішої професії — медики відзначатимуть своє професійне свято.

 

Цієї неділі люди найгуманнішої та найпотрібнішої професії — медики відзначатимуть своє професійне свято.

Про те, як протікають будні рятівників у білих халатах, ми вирішили дізнатися в спеціалістів регіонального центру реабілітації для дітей з ураженням центральної нервової системи та опорно-рухового апарату “Турбота”, який працює на базі міської дитячої лікарні та цього року святкуватиме десятилітній ювілей. До цієї дати спеціалісти центру прийшли з вагомими здобутками та напрацюваннями. Щороку тут оздоровлюється майже п’ять сотень юних пацієнтів не лише з нашого міста й області, але й з сусідніх регіонів. Нині тут можна отримати консультації та допомогу невролога, ортопеда, педіатра, психолога, дефектолога, логопеда, лікаря мануальної терапії та інструктора з лікувальної фізкультури. Найближчим часом, як нам розповіла завідувачка центру Валентина Базелюк, в них очікується поповнення медичного штату арт- та акватерапевтом. Все завдяки всеукраїнському конкурсу місцевого самоврядування, який центр “Турбота” виграв із проектом “Впровадження арт- та акватерапії для дітей з дитячим церебральним паралічем”.

“Для української медицини цей проект є новинкою, тому вдвічі приємніше, що саме на базі нашого закладу відбуватиметься його реалізація. Особливо цікавою буде робота арттерапевта, який різними творчими прийомами та видами мистецтва намагатиметься відкрити внутрішній світогляд діток з ДЦП, у такий спосіб допомагатиме їм долати психологічні проблеми”, — розповіла Валентина Станіславівна.

Наш кор.
На фото: інструктор з лікувальної фізкультури Оксана Коріньовська з маленькими пацієнтами Артемом Кулиничем, Анною Анцут та Валерією Шукіною займаються у “Турботі”
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *