Соціум

Український фольклор популяризує у Польщі студентка-хмельничанка

Марія Гураєвська зараз — студентка відомого у Європі Джазового інституту Музичної академії ім. К.Шимановського в Катовіцах. Але її творча кар’єра розпочалась саме у Хмельницькому — в гурті етнографічного співу “Ладовиці” під керівництвом Ірини Телюх. Після цього талановита дівчина навчалась у Київській середній спеціальній музичній школі-інтернаті ім. М.Лисенка. Згодом Марія закінчила Київський інститут ім. Глієра та університет “Україна”. Після цього ви-рішила отрима-ти музичну ос-віту в Польщі і вступила до Джазового інституту.

Захоплення українським фольклором призвело до того, що рік тому Марія створила власний українсько-польський музичний проект “Ethno Jazz Projekt”, який успішно презентував себе на концертах у польських містах. Зібрані та розшифровані Марією українські старовинні пісні у поєднанні з польським джазом складають основу репертуару гурту.

Зараз дівчина активно працює над створенням свого першого альбому, до якого увійдуть оригінальні обробки українських старовинних пісень. Першим на цей проект талановитої подолянки відгукнувся хмельницький міський голова Сергій Мельник. Проте на його видання молодій співачці ще бракує коштів, і вона просить фінансової підтримки в усіх, хто вболіває за розвиток української культури.

Зв’язатися з нею можна таким чином:

м. Хмельницький, вул. Попова, 2, кв. 7, 
тел. 64-53-24;

e-mail: mariiaguraievska {at} gmail.com,

Інтернет-сторінка: www.myspace.com/mariiaguraievska.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *