Соціум

Найсмачніший торт — якісний!

У раціоні людини вироби з тіста займають чи не одне з перших міcць не лише за гарний смак, а й за поживність та користь здоров’ю. Особливо смакують і пересічним споживачам, і гурманам торти. Вчені доводять, що вживання солодощів додає людині позитивних емоцій, поліпшує снагу та здоров’я, створює маленьке свято. Але це за умови споживання якісного, свіжого продукту.

 

У раціоні людини вироби з тіста займають чи не одне з перших міcць не лише за гарний смак, а й за поживність та користь здоров’ю. Особливо смакують і пересічним споживачам, і гурманам торти. Вчені доводять, що вживання солодощів додає людині позитивних емоцій, поліпшує снагу та здоров’я, створює маленьке свято. Але це за умови споживання якісного, свіжого продукту. В іншому випадку солодкий виріб лише нашкодить. Важливо, щоб кожен умів правильно його обирати. Дешеві торти виготовляються з ненатуральної сировини з додаванням гідрогенізованих жирів, що підвищують рівень холестерину в крові, гальмують роботу головного мозку, впливають на рівень тестостерону, можуть стати причиною хвороб передміхурової залози, ожиріння, розвитку діабету. Краще заплатити за якісний торт більшу ціну, ніж вживати найдешевшу, але шкідливу солодку потіху. Варто пам’ятати, що кондитерські вироби зі шкідливими домішками небезпечно вживати дітям, хворим, вагітним, людям похилого віку, адже штучні інгредієнти канцерогенні та отруйні.

Як же відрізнити якісний торт від неякісного? Насамперед слід звернути увагу на свіжість продукту. Тут важливо врахувати не лише зовнішні ознаки виробу, а й дату та місце його виготовлення. Адже якщо виріб везуть до нас здалеку, за довготривалий період перевезення він псується і запорукою його гарного вигляду на прилавках можуть бути лише стабілізатори — хімічні речовини, які шкодять здоров’ю. Слушна порада для тих, хто любить потішити себе тортами, тістечками: обирати виробника, котрий виготовляє свій продукт у тому краї, де діє мережа його магазинів. Чужоземні компоненти, за умови їх надмірного вживання, руйнують звичні процеси засвоювання речовин організмом, викликають алергію. Одними з найвідоміших виробників, продукція котрих виготовлена з регіональних інгредієнтів, є ТОВ “Хмельницький хлібокомбінат” та ТМ “Насолода”.

Щоб обрати фаворита серед підприємств, котрі виробляють солодощі, слід поцікавитись і технологічним процесом виготовлення продукту. За радянських часів існувала чітка система державної перевірки виробу, нині не всі продукти можуть пройти перевірку на якість. На щастя, у нашому регіоні є підприємства, котрі дбають про це. Так, власну лабораторію має вже згадана “Насолода”, де постійний контроль за дотриманням технологічних стандартів і норм забезпечується технологами лабораторії, відділом стандартизації та якості. Тут фахівці добре знають, що суворе дотримання правил, добір правильних інгредієнтів йтиме на користь споживачу. А ще підприємство має власний транспорт, який розвозить продукцію.

Хмельницьким виробникам можна довіряти і тому, що їхні працівники — жителі нашого краю. Ці люди цінують свої робочі місця, працюють, знаючи, що їхню продукцію споживатимуть зокрема й близькі, рідні, знайомі…

Якість певних видів тортів залежить від сезонності. Важливо, щоб у теплу пору року з виробничого асортименту вилучалися на певний період вироби з масляним кремом, що швидко псуються при високій температурі. За цим теж слідкують хмельницькі підприємства. Щоб без остраху посмакувати смачним тортом чи тістечком, слід бути впевненим, що його виготовляли ті, хто набивав руку на кондитерстві роками, переймав досвід у світових майстрів. У цьому можна відзначити персонал ТМ “Насолода”, адже працівники тут — кваліфіковані спеціалісти, заслужили авторитет дбайливим ставленням до роботи. Періодично кондитери підприємства беруть майстер-класи за кордоном, проходять курси підвищення кваліфікації.

Спеціалісти ТМ “Насолода” знають, чого хоче клієнт, саме тому продукція виготовляється тільки з натуральної сировини вищого ґатунку, абсолютно всі компоненти є дозволеними для вживання і безпечними для здоров’я. Ви також не зможете залишитися байдужими до натуральних фруктових начинок та домішок мармеладу, карамелі й шоколаду. Секрети виготовлення смачного, якісного торту є і у виробників ТОВ “Хмельницький хлібокомбінат”.

Роботу виробників рідного краю видно, як на долоні. Тому вони особливо дбають про якість виробничого процесу, пропонованої продукції та задоволення потреб клієнта.

Тож, обираючи солодку втіху для себе і для родини, будьте обачні, довіряйте місцевим і перевіреним виробникам!

Оксана Литовська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *