Соціум

Побажання транспортникам. І не тільки

Як давній шанувальник вашої газети, хочу висловити ряд своїх побажань щодо поліпшення транспортно-пасажирського сполучення у нашому місті.

При забезпеченні регулярного транспортного сполучення кожного мікрорайону, на мою думку, необхідно керуватись логічним бажанням їх мешканців. А саме: кожен мікрорайон повинен мати сполучення, в першу чергу, з центром міста, з центральним продовольчим ринком та іншими ринками, залізничним вокзалом, автовокзалом №1, великими підприємствами міста й бажано, щоб туди можна було дістатися без пересадок.

Тож не секрет, що у нас такої схеми транспортного сполучення ще немає. Візьмемо, наприклад, мікрорайон Книжківці, що досі не має автобуса загального користування. Тож спробуймо уявити, як його мешканцям добратися до лікарні або з багажем до залізничного вокзалу чи автовокзалу №1, до якого, до речі, ще й маршрутки прямої немає. Зрештою, не в кожну маршрутку увійдеш з багажем. Але наші мудрі чиновники знайдуть декілька причин, щоб цю проблему не вирішити. От якби вони частіше дослухалися до порад жителів таких проблемних мікрорайонів, то, мабуть, і не довелося б їм шукати помічників, а ці гроші використали б на ремонт доріг у цих мікрорайонах.

Тепер щодо тролейбусного маршруту №3. Якщо взяти за основу забезпечення перевезення працюючих жителів мікрорайону Озерна, то невже їм у вихідні немає потреби добиратись до залізничного вокзалу з речами? Невже не можна виділити хоча б одного тролейбуса на цей маршрут лише до залізничного вокзалу?

Ще є таке побажання. В Лезневім від вулиці Профспілкової до річки увесь цей житловий масив не з’єднаний громадським транспортом з центром міста. Вважаю, що необхідно запропонувати приватним перевізникам цей маршрут до автостанції №1, залізничного вокзалу, ринку на Дубовому.

А ще дозвольте звернутися до наших комунальників і ЖЕКів, щоб організували окремий збір твердих відходів від ремонтів і вивозити їх на насипні дороги на околицях міста. Це було б по-господарськи.

В.Ясінський, пенсіонер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *