Соціум

На Великодню виставку унікального мистецтва запрошує “Нікош”

Напередодні Воскресіння Христового у виставковій залі єдиної в Україні школи іконопису “Нікош” розгорнуто мистецьку виставку.

 

Напередодні Воскресіння Христового у виставковій залі єдиної в Україні школи іконопису “Нікош” розгорнуто мистецьку виставку.

“Вже другий рік поспіль ми проводимо об’єднані виставки, присвячені великому святу Воскресіння Христового. Приємно, що подібні експозиції стають традиційними. Тут представлені кращі творчі роботи не тільки учнів та викладачів школи іконопису, а й талановитих майстрів декоративно-прикладного мистецтва нашого міста”, — розповів під час урочистого відкриття засновник школи іконопису “Нікош” Микола Бенедищук.

Експозиція налічує до 20 ікон, написаних у візантійському та академічному стилях викладачами та учнями школи, а також більше сотні робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва — яскравих подільських писанок, вишитих рушників.
На урочисте відкриття Великод-ньої виставки завітали відомі митці та мистецтвознавці нашого міста, вихованці шкіл естетичного виховання, численні шанувальники мистецтва.

Майстри декоративно-прикладного мистецтва Олена Скорупська, Світлана Делікатна, Марія Фандуль, Марія Кульбовська та п’ятеро учнів школи іконопису “Нікош”, роботи яких представлені на виставці, отримали від міського управління культури і туризму грамоти й подяки.

Мистецька виставка триватиме протягом двох тижнів. Тож усі охочі хмельничани та гості нашого міста зможуть помилуватися чудовими витворами мистецтва.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *