Соціум

Сучасна бібліотека — поінформована громада

На Всеукраїнському ярмарку інноваційних бібліотечних послуг, який відбувся у Києві в Українському Домі, Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека імені Миколи Островського здобула друге місце за кращу інноваційну послугу за напрямом “Інновації бібліотек у сприянні економічному розвитку регіону та у розбудові місцевого самоврядування”.

В експозиції взяли участь понад 40 бібліотек з усієї України (відбір учасників відбувався на конкурсній основі). Хмельницьку область з проектом “Стратегія успіху” представляла бібліотека імені Миколи Островського. Протягом дня біля виставкового стенду бібліотеки було людно: проводились презентації, огляди експозицій, відвідувачі отримали друковані матеріали з досвідом роботи бібліотеки та бібліотек області, залишили багато цікавих відгуків,

Обласна наукова бібліотека надає послуги нового рівня доступу громадян до інформації та знань: доступ до різноманітної інформації через Інтернет, безкоштовний бездротовий WI-FI, діє пункт доступу громадян до офіційної інформації, центр регіональної інформації та регіональний консультаційний центр, де створюються ресурси, спрямовані на розвиток та поінформованість жителів міста й області.

У роботі виставки взяли участь і бібліотечні працівники області: переможці конкурсу “Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету”, які запозичили багато ідей для впровадження у своїх бібліотеках.

Надія Синиця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *