Соціум

На ярмарку виробники порадували цінами

На Прибузькій минулої суботи знову вирував продуктовий ярмарок. За сприяння облдерж-адміністрації з усіх кінців краю до Хмельницького з’їхались виробники торгувати власною продукцією. За відгуками споживачів, їх вразили різноманіття продуктів харчування, а також дуже лояльні ціни на них. Без торгової надбавки можна було купити крупи, зокрема гречку за ціною 10-14 гривень, молочні та м’ясні вироби, городину, рибу, хліб і випічку. А ще любителям садівництва та городництва пропонували придбати різноманітне насіння та саджанці, розсаду квітів, вирощену в теплицях. Серед продавців були не тільки юридичні особи — сільгосппідприємства, а й приватники. Тепер вони намагаються конкурувати нарівні.

Хмельничани уже добре знають якість тієї чи іншої продукції і одразу шукають знайомих виробників. Скажімо, черга утворилась біля автомобіля з ТОВ “Святець” Теофіпольського району, яке торгувало гречаною січкою, цукром та медом. Не менше покупців було біля павільйону Деражнянського молокозаводу. Підприємство пропонувало масло п’яти видів, кефір, ряжанку, сметану, сири. До речі, за масло селянське виробники просили 45 гривень. ТОВ “Проскурів-хліб” торгувало вісьмома видами хліба та різноманітною здобою (на фото). Придбати в місті хлібобулочні вироби цього виробника можна лише в універсамі “Південний” та “Ружичнянському” універмазі, оскільки продукцію споживають в основному всі бюджетні організації міста — лікарні, дитсадки, школи, будинки-інтернати. Добре відома продукція і Красилівського хлібокомбінату з торговою назвою “Домашній хліб”, який на ярмарку пропонував 52 види продукції, теж без торгової надбавки. Тільки хліба було 24 види! Новоушиччину представляли комбікормовий завод, консервний завод, ПП “Енергосистема” (молочний завод), а також приватні підприємці Володимир Козирський та Володимир Тарчевський. За цінами виробника можна було поласувати 52 видами м’ясних виробів від хмельницького ПП “Рикун”. М’ясо та ковбаси печені, сирокопчені, варені в штучній та натуральній оболонці — на будь-який найвибагливіший смак! Приватний підприємець Віталій Калашников з нашого міста торгував молодняком перепілки. Можна було купити і курей-велетнів, і яйця перепелині…

Далеко пообіді ярмарок розійшовся. За кілька тижнів його можна буде відвідати знову, бо продуктові ярмарки у Хмельницькому набувають статусу традиційних.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *