Соціум

Пам’яті Адама Яхієва

У ніч на 2 квітня не стало Адама Михайловича Яхієва, добре відомого не лише у нашім краї підприємця, громадського діяча, депутата Хмельницької обласної ради 4, 5 та 6 скликань, члена партії “Батьківщина”. Зі скупих повідомлень з міліції стало відомо, що його було знайдено мертвим у власному будинку у селі Жовтневе під Кам’янцем-Подільським. У цій інформації йдеться про очевидні ознаки вбивства: постріл було зроблено у ліву скроню, стріляли вочевидь зі зброї з глушником, тому що ніхто звуку пострілу не почув. Наші джерела додали, що, не дивлячись на сигналізацію, двері у будинок були зламані.  У ніч на 2 квітня не стало Адама Михайловича Яхієва, добре відомого не лише у нашім краї підприємця, громадського діяча, депутата Хмельницької обласної ради 4, 5 та 6 скликань, члена партії “Батьківщина”. Зі скупих повідомлень з міліції стало відомо, що його було знайдено мертвим у власному будинку у селі Жовтневе під Кам’янцем-Подільським. У цій інформації йдеться про очевидні ознаки вбивства: постріл було зроблено у ліву скроню, стріляли вочевидь зі зброї з глушником, тому що ніхто звуку пострілу не почув. Наші джерела додали, що, не дивлячись на сигналізацію, двері у будинок були зламані.

Поховали Адама Яхієва у його рідній Чечні за мусульманським звичаєм, куди тіло покійного було відправлене вже у понеділок після велелюдної панахиди у Жовтневім у неділю.

Зрозуміло, що нині важко судити, наскільки перспективною для слідства є справа з розкриття цього злочину, який стався, по суті, у день, коли мали відбутися збори акціонерів ВАТ “Адамс”, президентом якого багато років був Адам Михайлович.

отілося б сподіватися, що і вбивці, і замовники будуть виявлені. Ми ж хочемо нагадати, що в особі Адама Яхієва Хмельниччина втратила справжнього патріота нашого краю, унікального промисловця, господарника-реформатора, який зумів ВАТ “Адамс” перетворити на підприємство добре знане не лише в Україні. Адам Яхієв завжди щиро і самовіддано працював на українську справу, був серед тих перших ділових людей області, які ще з 1989 року морально і матеріально підтримували РУХ, демократичні процеси у нашій країні. Саме він під час “гекачепе” у 1991-ому брав діяльну участь у спорядженні автопоїзда з продовольством з Кам’янця на підтримку демократичній Москві. На його рахунку безліч доброчинних та меценатських ініціатив, допомога церквам, талановитим людям. Був Адам Яхієв і серед переможців нашого регіонального рейтингу популярності “Людина року”…

Нехай вам, Адаме Михайловичу, буде пухом рідна чеченська земля, а на Поділлі про вас залишиться добра пам’ять у серцях тих, хто вас знав.

Журналісти “Проскурова” висловлюють свої глибокі співчуття рідним і близьким Адама Яхієва і вважають своїм обов’язком тримати на контролі кримінальну справу про його вбивство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *