Соціум

З прагненням зробити місто чистішим

Розтанув сніг і у міських парках, садках, прибудинкових майданчиках, на жаль, видніється не лише зелена трава, а й чимало сміття. Тому міська влада традиційно перед Великоднем взялася за організацію місячника блогоустрою. Чергова хвиля масових прибирань міста відбулася минулими вихідними, зокрема наводили лад у Раковому, Книжківцях, Лезневому, на Озерній.

 

Розтанув сніг і у міських парках, садках, прибудинкових майданчиках, на жаль, видніється не лише зелена трава, а й чимало сміття. Тому міська влада традиційно перед Великоднем взялася за організацію місячника блогоустрою. Чергова хвиля масових прибирань міста відбулася минулими вихідними, зокрема наводили лад у Раковому, Книжківцях, Лезневому, на Озерній.

 

Одними з найрезультативніших і наймасштабніших були суботники у віддалених мікрорайонах міста — Раковому та Книжківцях. Його відповідальними організаторами стали депутати міської ради Віктор Паламарчук, Сергій Болотніков, Юрій Тюлькін та Світлана Мельник, котрі теж долучилися до прибирання.

Із запалом справжніх господарів депутати та зібрана ними команда з самого ранку минулої суботи взялися за прибирання раківського парку. І не дивно, що обрали саме цю територію: головна окраса мікрорайону після зими виглядала просто жахливо. Справа не тільки у смітті, з-під настилу якого ледь виднілася земля, а насамперед у старих недоглянутих деревах. Деякі з них, з сухим розлогим гіллям, могли стати загрозою для відпочивальників. Як зазначив директор Будинку офіцерів мікрорайону Олександр Попов, тутешнім деревам вже до півсотні років, парк давно потребує оновлення й очищення. “Я дуже радий, що з допомогою депутатів міської ради ми нарешті доведемо парк до ладу. Зрізавши старі дерева, плануємо оновити територію саджанцями”, — каже він.

Разом з іншими учасниками суботника представники влади міста і члени їх сімей, засукавши рукави, взялися за роботу. Вони показали гарний приклад для пересічних мешканців мікрорайону, котрі теж охоче вийшли на суботнє прибирання. У раківському парку працювали до півсотні осіб, серед яких ветерани, пенсіонери, школярі. Згуртованою командою прибирали і працівники бібліотеки №14: кажуть, давно у мікрорайоні не було такого пожвавлення у благоустрої. Та не лише ті, кому Ракове — рідний мікрорайон, вийшли на місцевий суботник. Долучилися до справи і благодійники з церкви громади Ісуса Христа святих останніх днів, серед яких були й гості нашого міста — молодь з Америки. “Ми завжди лише за те, щоб Хмельницький був гарним, чистим. Хочемо на власному прикладі показати, як мають дбати про місто його мешканці”, — каже представниця релігійної громади Любов Крохан.

Після довготривалого прибирання на території парку зовсім не залишилося сміття, зрізане гілля планують віддати стареньким одиноким пенсіонерам, які мешкають у Книжківцях, для особистих потреб. Щодо Книжковець, тут теж активно проводилося організоване депутатами прибирання центрального майдану мікрорайону. Головним наставником тутешнього суботника стала голова комітету самоврядування Оксана Зіменко. Під її керівництвом активні книжківчани розчистили велику територію при книжковецькому клубі, зрізали старі дерева, а на їх місце планують насадити горіхи.

Депутати кажуть, що на суботньому прибиранні роботи з благоустрою мікрорайонів на околиці міста не закінчились, адже у місцевих мешканців ще багато невирішених проблем, а у міських обранців ще багато планів. Так уже наступної суботи планується акція озеленення мікрорайонів — насадження молодих дерев.

Наш кор.
Фото Дмитра СВІДЕРСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *