Соціум

Викрито тендерну змову в районній лікарні

Нещодавно працівники обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафували товариства “Поділля-Оптімагаз”, “Горинь-Інтерм” та “Поділля-Інтерм” на 28 тисяч гривень за антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів, які проводила Чемеровецька центральна районна лікарня ще у 2008 році.

За результатами розслідування, ці підприємства узгодили тендерні пропозиції під час підготовки та участі у процедурі закупівлі державним коштом транспортабельної модульної котельної установки ТМКУ-160 з гарячою водою. Було встановлено, що учасники торгів мають спільних засновників, а тендерна документація є дуже схожою.

Завдяки таким домовленостям перемогу у тендері отримало ТзОВ “Поділля-Оптімагаз”, яке запропонувало найнижчу закупівельну ціну.

“Участь у торгах підприємств “Поділля-Оптімагаз”, “Горинь-Інтерм” та “Поділля-Інтерм”, які, як виявилося, мають спільних засновників, потягло за собою узгодженість їх дій, — каже голова відділення Віталій Олуйко. — Такі домовленості не лише призвели до спотворення конкурентного середовища, а й стали причиною неможливості створення повноцінних умов для проведення закупівлі, дотримуючись принципу максимальної економії коштів”.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *