Соціум

Автомобілі у порушників вилучають

Від початку року Хмельницька митниця порушила дві кримінальні справи про контрабанду на суму 753,2 тисячі гривень за фактами переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю (шляхом надання документів, що містять неправдиві дані). Предметами для порушення першої контрабандної справи стали п’ять різноманітних транспортних засобів (вантажівки, легковики), 19 кузовів та автозапчастин на загальну суму майже 420 тисяч гривень, які впродовж 2007-2008 років надходили на адресу одного з приватних підприємств.

Друга кримінальна справа порушена за фактом переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю автомобіля DAF, 2002 року випуску, та напівпричепа KRONE, 2000 року випуску, вартість яких становить 334,8 тисячі гривень.

Впродовж зазначеного періоду митниця завела 66 справ про порушення митних правил на суму майже два мільйони гривень. Предметами порушень стали товари народного вжитку, промислові товари тощо. Найбільше заведено справ (31) про порушення митних правил щодо транспортних засобів на суму 1,9 мільйона гривень. Працівники митниці вилучили предметів правопорушення на суму 997,1 тис. грн., з них вісім транспортних засобів на суму 991,8 тис. грн.

Ігор Лічман, головний інспектор зв’язків з громадськістю Хмельницької митниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *